Tokaj hírei

2018.08.14. 13:05

Kakast ültettek még a rátkai szemétdombra is a tokaji Hello Woodon

Tokaj - Hallgatók álmodták meg és építették fel a sokszor furcsának tűnő építményeket.

Tokaj - Hallgatók álmodták meg és építették fel a sokszor furcsának tűnő építményeket.

Immár a második évet zárták a Hello Wood Építész Mustra alkotói a Tokaji borvidéken. Bár sokaknak még mindig csak a bor jut eszébe Tokaj-Hegyaljáról, az egy hétig itt táborozó fiatalok különleges látásmóddal, új szemszögből közelítették meg a borvidéket és fedezték fel a régió rejtett értékeit.

Hogyan olvadhat egybe a környezet, a kultúra, az örökség és a 21. századi kreativitás? Többek között erre adott ismét válaszokat az Építész Mustra.

Különleges világ

Idén 14-re bővült azoknak a településeknek a száma, amelyek hagyománya, kulturális öröksége és természeti kincse megérintett 150 diákot. Az ­összes építészképzést folytató- és a Magyar Képző­művészeti Egyetem is kivette a részét abból, hogy a régió még színesebb és élettel telibb legyen, a hallgatók pedig egy hét alatt építették fel fél éven át dédelgetett terveiket.

A különleges, uszadékfából készült tűzrakóhelytől kezdve, a focipálya lelátójának befedésén át, a vonatállomás vécéjének felújításáig terjed az idei projektek sora. Az idei évnek szomorú, mégis különösen megható alaphangot adott Fülöp gólyának, Bodrogkeresztúr kabalaállatának tragédiája, akire külön installáció emlékezik a Bodrog partján. Fülöp csőrét a kilátón két pirosra festett, ég felé mutató faléc szimbolizálja.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3925167"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!