szon-sportoldal

2010.08.12. 08:55

Utazás az ismeretlenbe, avagy klasszikusok csatája

<p>Labdarúgó Szi-Zo Sport-dr. Zilahi megyei I. osztály, 1. forduló: az újonc Mátészalka a Tiszavasvárit fogadja a nyitányon, de melett is lesz számos érdekesnek tűnő összecsapás.</p>

A hagyományok alapján kétesélyes volt, hogy a Szi-Zo Sport-dr. Zilahi megyei I. osztályú bajnokság 2010/2011-es idényének rajtján melyik mérkőzést válasszuk a forduló rangadójának. A két település közötti rivalizálás, az elhíresült szabolcsi „El Classico” miatt a Nyírkarász–Gyulaháza találkozó megérdemli, hogy külön fejezetet szenteljünk neki, a többi közül a MátészalkaTiszavasvári ütközet mellett tettük le a garast, emlékezve azokra az időkre, amikor a két csapat még az NB III-ban vívott hatalmas csatákat. Akkoriban Virovecz Pál és Fecsku István is játszott egymás ellen, most tanítványaikat vezetik harcba, a szalkaiak ráadásul újoncként térnek vissza a megye egyes vérkeringésbe.

Virovecz Pál (mátészalkai edző): – Örülünk a lehetőségnek, hogy indulhatunk a megyei első osztályban. Szeretnénk megfelelni a várakozásoknak, ehhez egy jó rajt sokat jelentene.
Sérült: Pálfi J., Lukács L.
Eltiltva: –

Fecsku István (tiszavasvári edző): – Utazunk az ismeretlenbe, annál is inkább, mert nem ismerjük a mátészalkai csapatot. Szeretnénk már egyszer úgy kezdeni az évet, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról, hiszen mióta Vasváriban vagyok, azóta csak egy döntetlenre futotta a rajtokon.
Sérült: –
Eltiltott: –

Esélylatolgató

Virovecz Pál Fecsku István
Nyírbátor (az előző szezonban 3.)–Nyírtelek (12.): 3–1 2–0
Nagyszekeres (újonc)–Rakamaz (11.): 2–1 1–1
Gávavencsellő (újonc)–Várda SE (10.): 0–1 0–1
Ajak (újonc)–Nagyhalász (2.): 2–2 2–2
Szakoly (5.)–Tiszabecs (6.): 1–1 2–1
Nyírkarász (9.)–Gyulaháza (15.): 2–0 1–0
Volán-Sényő (14.)–Mándok (4.): 2–0 3–2
Fehérgyarmat (16.)–Nyírgyulaj (13.): 3–1 3–0
Mátészalka (újonc)–Tiszavasvári (7.): 2–1 1–2

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!