Szikszó hírei

2018.01.28. 21:25

Ösztöndíjat kapnak a diákok Szikszón

Szikszó - Az iskolaévben, tíz ­hónapon át ­segíti ­Szikszó a város ­tehetséges tanulóit.

Szikszó - Az iskolaévben, tíz ­hónapon át ­segíti ­Szikszó a város ­tehetséges tanulóit.

Hagyomány már Szikszón, hogy a város ­támogatja a tehetséges ­közép- és felsőoktatási ­képzésben részt vevő diákjait. A 2017/ 2018-as tanulmányi esztendőre is meghirdették ezt a felhívást.

– Szikszó számára fontos, hogy a tehetség, teljesítmény alapján jutalmazzuk azokat a szikszói diákokat, akik kiemelkedőek a tanulmányaikban – mondja Füzesséri József, Szikszó polgármestere. – A ­település gazdasági fejlődése lehetővé teszi, hogy évről évre egy iskolai esztendőn, azaz 10 hónapon keresztül hozzájáruljunk a diákok költségeihez. A nyílt pályázat, ami egy kidolgozott szempontrendszer szerint működik, nagyon népszerű a szikszói lakhellyel rendelkező diákok körében. Ez egy igazi megmérettetés, és nemcsak anyagi segítség, hanem büszkeség is ma ­Szikszó ösztöndíjasának lenni.

- ÉM -


A 2017–18-as tanév díjazottjai

Az I. kategória győztese az elért pontszám alapján Tóbiás Dániel Alex, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki mesterképzési szak hallgatója lett, aki 10 hónapon keresztül nettó 30 000 forint ösztöndíjat kap.

A II. kategóriában Kovács Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakos hallgatója nyert, aki szintén 10 hónapon keresztül nettó 20 000 forint ösztöndíjban részesül.

A III. kategóriában Kádas Dorottya, a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulója érdemelte ki az ösztöndíjat, aki szintén 10 hónapon át havi nettó 10 000 forintban részesül.

Az ösztöndíjpályázat különdíjasai Kiss Dániel, a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulóját és Petus Melinda, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának angol nyelv és kultúra – német nyelv és kultúra szakos hallgatója. Ők szintén 10 ­hónapon keresztül tízezer forint ösztöndíjban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!