Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.27. 06:32

Péntektől VIDOR fesztivál

<p>Pénteken indul és szeptember 4-éig tart a Vidámság és Derű Országos Seregszemléje.</p>

Fergeteges kavalkád: bohócok, zsonglőrök, ugrókötelesek, élő szobrok, karikatúristák, portrérajzolók veszik birtokukba a Kossuth teret, ami esténként az ország legnagyobb mozijává változik, s ami helyet ad Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiváljának is: négy kontinens tizenöt országának mintegy százötven zenésze lép színpadra.

Ez a VIDOR fesztivál, az ország egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvénye, ami ma indul és kilenc napon át várja az érdeklődőket koncertekkel, kiállításokkal, utcaszínházzal, a stand up comedy mestereivel, irodalmi előadásokkal.

Színházi versengés Nyíregyházán

És persze a rangos színházi versengés sem maradhat el: a legkiválóbb hazai teátrumok mutatják be az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat, de gazdag irodalmi, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket, akik találkozhatnak mások mellett Bereményi Gézával, de megtekinthetik Ország Lili és Gál András kiállítását is. A programok kilencven százaléka ingyenes, a fesztivál által pedig nemcsak Nyíregyházára, de a megye közel negyven településére is beköltözik ma este a derű és a vidámság, s ott is marad: október 4-éig mindenképpen.


Az óriási érdeklődésre való tekintettel megkezdték a pótjegyek árusítását a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának előadásaira! Tehát lehet még jegyet kapni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!