Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.24. 13:30

István, a király Tiszavasváriban

<p>Tiszavasváriban az államalapításunk ünnepe 19 órakor vette kezdetét Fejér Imre grafikus kiállításával a Találkozások Házában, ezt követően a Városi Fúvószenekar előadásában térzenét hallhatott az ünneplő közönség.</p>

A Találkozások Háza szabadtéri színpadán 20 órától Rozgonyi Attila polgármester ünnepi köszöntője után az új kenyeret megszentelték lelkipásztoraink, majd a helyi ifjúsági labdarúgó csapat a Megyei Bajnok címet vehette át. Az ünnepi est fénypontja az István, a király c. rockopera volt a Mandala Dalszínház előadásában. Az ünnepi program tűzijátékkal ért véget.

A szereplők között köszönthette a közönség Koppány szerepében Kalapács József rockénekest és musicalszínészt, István királyt a Magyar Színház művésze, Tóth Sándor alakította. A vendégfellépők produkciója óriási sikert aratott. Szent István munkájának nagysága és jelentősége vitathatatlan, emléke az eltelt ezer év alatt nem halványodott semmit.

Szent István ünnepe

Szent királyunk ünnepe a múlt keserűségei mellett elhozza nekünk a múlt örömeit is, és elhozza nekünk Szent István álmát, bizakodását, kitartását, a közös jövőnkbe vetett hitét, igazságosságát, erejét, mely példaként szolgálhat a mai fiataloknak is. Lehessünk otthon Magyarországon, Európában. Úgy, ahogy azt Szent István király megálmodta. Csodálatos előadást kapott a társulattól a város, István király léte és fontossága új erőre kapott ezen az estén, a 2500 fős nézősereg tapsvihara és az elérzékenyült tekintetek mind ezt bizonyították, nekünk szervezőknek pedig azt, hogy múltunk a jövőnk része és életben kell tartanunk – írták lapunknak a szervezők.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!