Szabolcs-Szatmár-Bereg

2009.01.07. 10:23

Tűz után rendőrségi vizsgálat a Huszár telepen Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Több járművel indultak a riasztást követően a kárhelyre a nyíregyházi tűzoltók, mert a bejelentés szerint kedden éjszaka a Viola utcán egy lakóházban ég a konyha, és kérdéses volt, a lakók ki tudnak-e menekülni. <dia width="960" height="800" alt="Tűz, menekülés, rendőrségi vizsgálat a Huszár telepen Nyíregyházán 2009.01.07."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T__369_z__menek_l_s__rend__337_rs_gi_vizsg_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tűz, menekülés, rendőrségi vizsgálat a Huszár telepen Nyíregyházán 2009.01.07." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/35963/t--z--menek--l--s--rend--rs--gi-vizsg--lat-a-husz--r-telepen-ny--regyh--z--n" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

10:20: Nem volt gyújtogatás!

A tűzoltóság szakembere a helyszínen kijelentette, hogy a szándékosság kizárható, bűncselekmény gyanúja nem megállapítható. A házban lakó személy által hallott „pukkanást” a hő hatására kirobbanó ablaküveg okozhatta. A jelenlegi adatok szerint a tűz valószínűleg elektromos zárlat következtében keletkezett.

09:15: A rendőrség nem állapított meg idegenkezűséget

Az éjszaka Nyíregyházán, a Huszár telepen történt lakástűz keletkezésével kapcsolatban a városi rendőrkapitányság helyszínelői és a tűzoltóság szakemberei (a helyi sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben) elsődlegesen NEM állapítottak meg idegenkezűségre, bűncselekményre utaló körülményt. Az ügyben az Érkerti Rendőrőrs közigazgatási eljárást folytat - tájékoztatta portálunkat Fülöp Gergely rendőr százados.

06:36: A bejelentés valós volt, a tűz már az épület falait izzította és ha nem sikerül olyan gyorsan beavatkozni, akár továbbterjedhetett volna. A kisebb füstbelégzés miatt két személyt a mentők megvizsgáltak, a tűzoltók pedig két irányból haladva percek alatt eloltották a lángot.

Az anyagi kár nagyságát nem mérték fel, a tűz keletkezési okának vizsgálata viszont több kérdést is felvetett. Úgy mondták a háziak, hogy az áramszolgáltató hibája a tűz, noha állításuk szerint áram nem volt a lakásban. Ezután mondták azt, hogy a tüzet egy kisebb pukkanás előzte meg, lehet, hogy a leeresztett redőnyön át dobott valaki valamit a konyhába és úgy keletkezett a tűz.

A rendőrség széles körű adatgyűjtéssel kezdett vizsgálatot a körülmények tisztázására.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!