Sport

2018.07.14. 12:30

Hazai pályán bizonyíthatnak a miskolciak

Miskolc - Atlétikai bajnokság Miskolcon, sportiskolás éremesélyekkel.

Miskolc - Atlétikai bajnokság Miskolcon, sportiskolás éremesélyekkel.

Magyarország serdülő és újonc bajnokságát szombat és vasárnap a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az MVSI rendezi, melynek versenyzői akár 10-12 érmet is itthon tarthatnak. Kollár Istvántól, a versenybíróság elnökétől megtudtuk: az előnevezések meghaladták az 1400-at, így a bajnokságnak otthont adó Miskolci Atlétikai Centrumot alaposan kihasználják.

Nagy kihívás

– Ilyen nagy létszámú mezőnnyel még nem volt dolga pályán miskolci versenybíróknak, és ez nagy kihívást jelent számunkra – mondta Kollár István. – A bajnokság keretében idén is gazdára talál az egykori kiváló vágtázó, testnevelő és edző, Bánhídi Béla emlékére alapított vándorserleg. Bánhídi diósgyőri színekben az 1970-es években többször volt válogatott 100 méteren és a 4×100 méteres váltó tagjaként, majd többek között olyan nagyszerű atlétákat nevelt, mint az olimpikon Molnár Edit és Almási Csaba, vagy az IBV-győztes Kónya Csaba. Bánhídi Béla sokoldalúságát jellemzi, hogy az 1998-ban a szabadtéri Eb-n és a 2004-es fedett pályás vb-n vezető bíróként ténykedett. A verseny ma 12-kor, holnap pedig 14-kor kezdődik.

Az ob-esélyekről

A rendező MVSI Miskolc Városi Sport­iskola Nonprofit Kft. atlétái közül László István tanítványa, Monoki Benjamin ötösugrásban aranyesélyes, Tigyi József versenyzői közül Tóth Anna 80 m gáton, Komlósi Panni pedig távolugrásban szerezhet érmet. Kovács Máté, akinek edzéseit Zámbori „Athos” Zoltán irányítja, 600 és 2000 méteren érhet oda a dobogóra. Ami pedig Szűcs József gyaloglóit illeti, a Tamás Dorottya, Molnár Boglárka, Konczvald Tamás, Bánk Leon, illetve Hassan Mirjam, Kocsis Bernát Bendegúz, Koc Róbert Kasim alkotta csoport akár 6-7 medált is összehozhat.

SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!