Sport

2017.08.15. 08:25

A DVTK szakmai igazgatója nem vette magára az inget

Miskolc - Toma Sándor kijelentette: a miskolci röplabda jelene és jövője ürügyén nem fog személyeskedni.

Miskolc - Toma Sándor kijelentette: a miskolci röplabda jelene és jövője ürügyén nem fog személyeskedni.

Másfél hónappal ezelőtt jelentették be, hogy a DVTK családjában „újszülött leány” jött világra, ennek jegyében már röplabdázni is lehet a piros-fehéreknél. Ennek következtében megszűnik az MVSC monopolhelyzete, hiszen ősztől két NB II-es női gárdája lesz a megyeszékhelynek. Néhány napja megszólaltattuk a zöld-fehérek elnökét, Illyés Miklóst, valamint vezetőedzőjét, Kerekes Attilát, akik mindketten kertelés nélkül fejtették ki a véleményüket a kialakult helyzetről, ha úgy tetszik, a kínálat bővüléséről. Szavaikból az csengett ki, hogy a diósgyőriek tőlük csábítják majd el a játékosokat, s ezt egészségtelennek tartják. Az mindenképpen dicséretes, hogy őszintén fogalmaztak, ugyanakkor kemény szavakat használtak. Olyanokat, amelyekre – hallgattassék meg a másik fél mottóval – vissza kell térnünk.

Csalódást fogok okozni, nem fogok személyeskedni." Toma Sándor

Így látja Toma Sándor

– Valószínűleg csalódást fogok okozni, ugyanis elkerülöm a személyeskedést – közölte érdeklődésünkre a piros-fehérek szakmai igazgatója. – Akik ismernek, jól tudják, hogy milyen munkamorál jellemez engem, így aztán nem reagálok a játékosok nekem tulajdonított „elcsalására” sem. Ezzel szemben elmondom: annak örülök, hogy olyan klubnál dolgozhatok, amely mindent meg akar tenni a röplabdázásért, és saját elgondolásait kívánja sikerre vinni. Egyébként még nem adtunk tájékoztatást semmilyen személyi kérdésről, nem számoltunk be igazolásainkról. A megbeszéléseink, a tárgyalásaink folyamatban vannak, és ha ennek eljön az ideje, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

Toma Sándor ezután elárulta, hogy őt a klub kereste meg, és azért mondott igent, mert a DVTK stabil hátteret biztosít a zavartalan munkavégzéshez, majd kitért az építkezés fázisaira:

– Amikor a DVTK ügyvezetője nyilatkozott, megemlítette, hogy a későbbiekben akár férfivonalon is indíthatnak utánpótláscsapatokat, mert egykor nagy igény mutatkozott a műfaj iránt Miskolcon és a paletta bővülésének bizonyára örülni fognak a szülők és a gyerekek. A tömegbázist a helyi viszonyokra alapozva kell létrehozni annak érdekében, hogy a piramis csúcsán akár a női, akár a férfi szakágban később majd a legmagasabb osztály álljon.

A DVTK-nál most az apparátus kiépítésén munkálkodnak, aztán hozzákezdenek az NB II-es gárda alapjainak lerakásához, szeptemberben pedig a toborzók következnek.

A tartozás tény

Szerkesztőségünket Facebook-üzenetben kereste meg az MVSC egyik játékosa, aki valószínűleg a DVTK-ba tart, a nevét azonban „titokban” kívánta tartani. A sportoló tudatta, hogy őket – szerződéshosszabbítás ürügyén – az MVSC-től senki nem kereste meg, bár elárulta, hogy Kerekes Attila megadott egy beszélgetős időpontot, de erre csak ketten vagy hárman mentek el.

– …és nem mellékesen tudni kell, hogy márciusban kaptuk egy, január havi bért, azóta pedig semmit, szóval négy hónappal még tartoznak nekünk. Az MVSC-nek eddig nem volt fontos a röplabda, most a DVTK „mozgolódásának” következtében változott meg a helyzet. Én és mi azonban nagy valószínűséggel odamegyünk, ahol a sportágnak megítélésünk szerint van jövője.

A játékos szavait szembesítettük

Illyés Miklóssal, az MVSC elnökével, aki ezt felelte:

– A tartozásunk tény. Elmaradásaikat az érintettek meg fogják kapni, mert eddig is mindig megkapták. Az egyesület, ha olykor késve is, de rendre teljesítette a vállalását, szemben a csapat tagjaival. A lányok ugyanis feljutást, a legmagasabb osztályba való visszakerülést ígérték meg, de ebből semmi nem lett.


[related-post post_id="3571380"]

[related-post post_id="3540204"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!