Sport

2015.12.21. 17:50

Tiszaújvárosi triatlon: a hazai és nemzetközi elitben

Tiszaújváros - Az idei országos összetett egyesületi pontversenyben a második helyet érdemelte ki a TVK-Mali Triatlon Klub. A tiszaújvárosi egyesület képviselői az erőpróbákon való jó szereplés mellett évtizedek óta kiváló rendezvényekkel is öregbítik Tiszaújváros és Magyarország jó hírét. A jubileumokkal tarkított 2016-os szezonban hasonló folytatásra számíthatnak a sportbarátok.

Tiszaújváros - Az idei országos összetett egyesületi pontversenyben a második helyet érdemelte ki a TVK-Mali Triatlon Klub. A tiszaújvárosi egyesület képviselői az erőpróbákon való jó szereplés mellett évtizedek óta kiváló rendezvényekkel is öregbítik Tiszaújváros és Magyarország jó hírét. A jubileumokkal tarkított 2016-os szezonban hasonló folytatásra számíthatnak a sportbarátok.

- A ránk jellemző „kettősségen” ebben az évben sem változtattunk – fogalmazott Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedző. – Megtartottuk helyünket a hazai egyesületek elitjében, hiszen a 2013-as megosztott elsőség és a tavalyi első hely után 2015-ben, minimális különbséggel a második helyen végeztünk az összesített pontversenyben. Az utánpótlás-korcsoportos rangsorban viszont nagy pontkülönbséggel végeztünk az élen. Ez azért is fontos, mert bár az elittől az amatőrökig minden kategóriának lehetőséget biztosítunk, alapvetően utánpótlás-nevelő klubnak tartjuk magunkat, ahol Fodor Ágnes, Baráth Tamás, Balogh Bence és Filep Csaba veszt még részt a szakmai munkában. 70 licenszes sportolónk mellett mintegy 40 fiatal bontogatja szárnyait az előkészítő csoportban, illetve vesz részt úszás-oktatásunkon. Ha már számokról beszélek, el kell mondanom, hogy 2015-ben egyéniben 15 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérmet „termeltünk” az országos bajnokságokon, míg csapataink ob-mutatója 14 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérem. A Magyar Olimpiai Bizottság által létrehozott és támogatott Heraklész „Bajnok”-csoportnak, egyben a korosztályos utánpótlás válogatottnak hat versenyzőnk a tagja, de az U23-as korcsoportot érintő Heraklész „Csillag”-keretben is képviseltetjük magunkat egy fővel. A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) a potenciális kvalifikáció megszerzésére esélyesek számára meghirdette a „Tokió 2020” keretet, melybe legfiatalabbként ott lehet nagyobbik fiam Bence, továbbá Dévay Márk is.

Jubileumok, újdonságok, meglepetések

- Kettősségünk második felét - az eddigiekhez hasonlóan - a rendezvények jelentik jövőre is – tudtuk meg az MTSZ szakmai alelnökeként ténykedő Lehmann Tibortól, aki e mellett a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét főrendezője is. – 2016 a jubileumok éve lesz nálunk. Tiszaújváros ekkor ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját, májusban rendezhetjük meg a 25. Tisza Triatlont, a már megszokott klubcsapat országos bajnoksággal és paratriatlon ob-val. A 18. Triatlon Nagyhét – a riói olimpia miatt egy hónappal korábban – júliusban lesz. A sorozat nyitányát az Európai Triatlon Szövetség (ETU) és a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) megbízásából általunk rendezendő ifjúsági kontinens-bajnokság jelenti, ahol először lesz egyéni verseny is. Két sportolónk, Putnóczki Dorka és kisebbik fiam, Csongor egyaránt dobogóra pályázhat. Az Eb-t az eddigi menetrend szerint követik a tömegsport és kulturális programok, hogy elérkezzünk a második hétvégéhez, amikor is junior Európa-kupát, Magyar Utánpótlás Gálát és fénypontként a 20. ITU Triatlon Világkupát hívhatjuk életre, melyet alapító elnökünk, dr. Márkus Gábor álmodott és valósított meg. A három jubileum kapcsán Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének, dr. Fülöp György alpolgármesternek, Márkus Gergelynek, az ITU sportigazgatójának és Márkus Balázsnak, a szervező bizottság társelnökének hathatós közreműködésével még nívósabb kísérőeseményeket tervezünk, több nagyon komoly meglepetéssel. Az ITU által elsőként akkreditált nemzetközi edzőközpontjaként jövőre sem leszünk „munka nélkül”. Nyár közepén egy 40 tagú edzőtábor házigazdái lehetünk majd.

- Szűcs István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!