Sport

2015.12.10. 15:36

Micsoda változás: mintha egy másik csarnok lenne

Miskolc, Zwolle - Mobil parketta és mobil lelátó került a zwollei csarnokba, a meccs napjára. Munkatársunk jelenti Hollandiából.

Miskolc, Zwolle - Mobil parketta és mobil lelátó került a zwollei csarnokba, a meccs napjára. Munkatársunk jelenti Hollandiából.A csütörtök este 20.30-kor kezdődő Orange Blizzards – Aluinvent-DVTK női kosárlabda Európa Kupa mérkőzésre készülő vendégcsapat ma délelőtt dobóedzésen vett részt az összecsapás helyszínén, a zwollei Landstede Sportcentrumban. Abban a létesítményben, amely a holland férfi bajnokságban az élen álló Landstede Basketbal csapatának otthona is egyben (a zwollei, élvonalbeli férfi röplabdacsapat szintén itt játssza a meccseit). Női kosaras vonalon nem állnak ilyen jól Zwollében, a hétcsapatos holland élvonalban nem képviselteti magát a város, csupán másodosztályban szereplő, amatőr együttesük van. De ettől függetlenül szívesen adtak helyet, teret a női liga-válogatottnak, az Orange Blizzardsnak, amely a legjobb holland klubokból mazsolázta össze csapatát, kizárólag az Európa Kupa szereplésre, amiből már nincs nekik sok hátra. Az ugyanis már eldőlt, hogy nem juthatnak tovább a csoportból, így a jövő heti lesz az utolsó közös összejövetelük.

A diósgyőri csapat szálláshelyétől, a Lumen Hoteltől, – ami a holland első osztályban szereplő PEC Zwolle labdarúgócsapatának stadionjával van egybe építve, vagyis pályaszállás, csak nem kosérlabda pályaszállás –, gyalog tette meg az utat délelőtt a meccs helyszínéig, kb. 1 kilométert kellett sétálni a sportcentrumig.

Az impozáns, és praktikus építmény előcsarnokában a férfi kosárlabdacsapat serleggyűjteménye van felpolcozva, ezt az érkezés napján, szerdán este is szemügyre vehette a diósgyőri csapat, de a csarnok belseje csütörtökre jelentősen átalakult, rá sem lehetett ismerni, mintha egy másik létesítménybe érkezett volna meg az ember. Pedig ugyanott jártunk, csak a lerakták a valamivel több mint 600 négyzetméteres, 5-10 vastag mobil parkettát, amelyen már csak a kosárlabda felfestések vannak, és kihúzták a szerda este még egy üres úszómedencére hasonlító játéktérre a mobil lelátókat, így a ,,karzat” 350 fős, stabil helyeit, további 650 alkalmi ülőhellyel egészítették ki. A csarnokban minden szép, praktikus, minden a helyén van, ésszel építették, talán csak egyvalami hiányzik, egy komoly eredményjelző, mert ez esetben nem kinyomtatott papírlapra kellene kiírni, és felragasztani a csapatok neveit, köztük az Aluinvent-DVTK-ét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!