Sport

2015.12.10. 10:21

A DVTK megőrizné veretlenségét Hollandiában is

Miskolc, Zwolle - Már nézegetnek előre, de tudják, hogy a jó úthoz nyerni kellene. Munkatársunk jelenti Hollandiából.

Miskolc, Zwolle - Már nézegetnek előre, de tudják, hogy a jó úthoz nyerni kellene. Munkatársunk jelenti Hollandiából.A női kosárlabda Európa Kupa 5. fordulójában esedékes meccsére, a csütörtökön 20.30-kor kezdődő Orange Blizzards – Aluinvent-DVTK összecsapásra szerdán 10 óra előtt pár perccel indult el a diósgyőri együttes. A piros-fehérek Budapestig busszal, onnan repülőgéppel Rotterdamig közlekedtek, ahonnan ismét egy kis buszozás, egy 150 km-es túra várt rájuk a célállomásig. Zwolléig, ahol majd pályára kell lépniük a G-csoportban kiírt meccsen. Ellenfelük az Orange Blizzards csapata tulajdonképpen a holland liga-válogatott, akiket több németalföldi klub adott össze az EK-szereplésre, és hogy milyen ,,széles alapokon” működik a csapat azt jelezi, hogy központi címük Nieuwegein városában van, a hazai pályájuk másik két településen, a fővárosban, és Zwollében van bejegyezve. EK meccseiket ez utóbbi helyen játsszák, amelyet szerdán nem volt alkalma szemügyre vennie a DVTK játékosainak, ugyanis az utazás napján csak késő este érkeztek meg a meccs helyszínére, így a szűkebb környezettel való ismerkedés a meccs napjára, a csütörtök délelőtti dobóedzésre maradt.



Az esélyekről

A találkozó esélyese a Diósgyőr, ugyanis a két együttes ellentétes utat járt be az idei EK-sorozatban: a DVTK mind a négy összecsapását megnyerte, míg a hollandok mind a négy alkalommal vesztesen hagyták el a játékteret.

– Sportemberekhez illően, ezt a meccset is szeretnénk megnyerni, annak ellenére, hogy továbbjutottunk a csoportból – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Az eredményességi mutatónk jó, a gólarány tekintetében is jól állunk, ezt szeretnénk megtartani. Nem lesz egyszerű, mert a hollandok agresszív stílusban játszanak, hogy mást ne mondjak, Nápolyban mindössze 12 ponttal kaptak ki. Sokat változott a védekezésük, a labdás felhozatalt kifejezetten jól támadják, erre oda kell figyelnünk. Mindettől függetlenül, szeretnénk nyerni.

A múlt pénteki, hazai pályán elért, Brno elleni győzelmével a Diósgyőr már továbbjutott a csoportselejtezőből, de nem mindegy, hogy milyen mutatóval zár az egyenes kieséses szakasz előtt. Ugyanis nem lesz sorolás, a csapatok a csoportmeccsek során elért eredményeik alapján rangsorolódnak, és aki jó mutatókkal, 6 győzelemmel, vereség nélkül, vagy 5-1 győzelem-vereség index-szel zár, az elviekben gyengébb ellenfelet kap, és az első meccsét idegenben játssza. Arra a kérdésre, hogy nézegetik-e már, hogy januárban ki lehet az ellenfelük, a spanyol szakvezető így felelt:

– Követjük az eseményeket, és tudjuk, nem csak az a fontos, hogy győzzön a csapat, hanem a különbségnek is van jelentősége. Persze az elsődleges cél a győzelem megszerzése. Hogy ki lesz, ki lehet majd az ellenfelünk januárban, az még nem nagyon látszódik, inkább az derült ki, hogy ki nem lehet. Tény, hogy a jelenlegi állás szerint mi vagyunk a továbbjutó csapatok közül az első helyen, a legkevesebb pontot mi kaptuk, az ötödik legtöbbet mi dobtuk, de ez legfeljebb csak érdekes, különösebben nem jelent semmit.

A csoport másik, szerda este lejátszott mérkőzésén:

  • Valosun Brno (cseh) – Dike Napoli (olasz) 62-64 (10-13, 23-15, 22-16, 7-20).

  • Alakul a program

    Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az őszi jól ütemezett meccsprogram után a januárit is igyekeznek-e hasonlóan jól „összepakolni” a diósgyőriek.

    – Igyekszünk, próbálkozunk, de ehhez partnerek is kellenek – válaszolta érdeklődésünkre Szabó István, a klub technikai menedzsere. – Szerettük volna a december 18-i, Vasas elleni hazai bajnokit áttenni január 3-ra, hogy a január 7-i Európa Kupa-meccs előtt legyen egy amolyan ráhangoló mérkőzés, de a fővárosiak ebbe nem mentek bele, aminek az az oka, hogy a két ünnep között nem edzenek. Mi viszont fogunk, december 28-tól készülünk az új év feladataira. Elképzelhető, hogy a 2016-os első bajnoki, a Cegléd elleni idegenbeli találkozó kezdési időpontját módosítani kell, ez ugyanis január 9-én, szombaton 17.00-ra van kiírva, és ha nekünk az Európa Kupa hivatalos játéknapján, vagyis január 7-én, csütörtökön kell idegenbeli meccset játszanunk, ahonnan péntek esténél hamarabb nem érnénk haza, biztosan nem játszunk szombaton, ugyanis a nemzetközi kosárlabda szövetség kiírása szerint 72 óra különbségnek lennie kell két meccs kezdési időpontja között. Így még az is előfordulhat, hogy ez a Cegléd elleni bajnoki későbbi időpontra halasztódik, ami lehetne akár január 21-e.​

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!