Sport

2015.11.08. 11:21

Ha egy körön túljutna a világbajnokságon...

Miskolc - November 12-15. között Indonéziában kerül megrendezésre a 9. WKF kadet, junior és U21-es karate világbajnokság.

Miskolc - November 12-15. között Indonéziában kerül megrendezésre a 9. WKF kadet, junior és U21-es karate világbajnokság.Szilágyi Gergő tavasszal megnyerte a magyar bajnokságot és az ezzel szerzett kvalifikációs pontokkal jutott ki a jakartai világeseményre a miskolci Justitia Fuji Yama SE karatékája, aki a kadetok között kata (formagyakorlat) versenyszámban áll szőnyegre. A magyar válogatottal hétfőn délután ül repülőgépre, és isztambuli átszállással veszi célba Ázsiát.

- Amióta megtudtam, hogy megyek a vb-re többet edzek, futok reggelente. A hozzáállásom is megváltozott: sokkal komolyabban vettem és veszem a foglalkozásokat - árulta putnoki, de a Diósgyőri Gimnáziumban tanuló Szilágyi Gergő. - Nagyon erős mezőnyre számítok, és csak kevés versenyzőt ismerek. Az elsődleges az, hogy minél jobban teljesítsek. Szeretnék az első körön túljutni, az óriási lenne.

Legutóbb a mester

Legutóbb éppen Kis Virág, Szilágyi Gergő nevelőedzője volt hasonló kaliberű (WKF) eseményen Miskolcról, mint karatéka: 2003-ban az észtországi Európa-bajnokságon. A miskolci Justitia Fuji Yama SE mestere a következőket mondta tanítványáról: "Nagyon büszke vagyok Gergőre! 4-5 évesen kezdett karatézni, rendszeresen járt és jár edzésre. A szorgalom sokkal fontosabb,mint a tehetség és Gergő minden nap jár edzésre. Hogy mit várok? Ha egy kört nyerne, óriási dolog lenne! Most jutott ki először ilyen eseményre, ráadásul egy vb-n mindenki jó, apróságok döntenek majd. Nagyon örülünk,hogy kijutott, szorítunk érte!"

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!