Sport

2015.11.05. 12:59

Aluinvent-DVTK: Nagyot léphetnének már most a továbbjutás felé

Miskolc - Csütörtökön 18.30-tól a második Európa Kupa-találkozóját játssza az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Csütörtökön 18.30-tól a második Európa Kupa-találkozóját játssza az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.A piros-fehérek ellenfele hazai környezetben, a miskolci városi sportcsarnokban a holland Orange Blizzards együttese lesz a G csoport 2. fordulójában. Az első körben a diósgyőriek a csehországi Brnóban nyertek, míg a mostani vendégek otthon kikaptak az olasz Mapei Dike Napolitól. A DVTK szerdán rendezett, ezen összecsapást felvezető sajtótájékoztatóján természetesen szóba került a múltkori csata.

– Az első idei nemzetközi mérkőzésünk volt, s azzal, hogy nyertünk, tettünk egy lépést, egy nagy lépést afelé, hogy elérjük a kitűzött célt, a csoportból való továbbjutást, de azért azt nem mondanám, hogy ezzel a sikerrel máris továbbléptünk – fogalmazott Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Idegenben, játsszon bárhol is az ember, rettenetesen nehéz győzni, a brnói is egy ilyen találkozó volt, éppen ezért értékeljük a megszerzett pontokat.

Önbizalmat ad

Az ibériai szakvezetővel folytatott diskurzus során picit visszatértünk az előző évi Európa Kupa-kezdetre, amely nem sikerült, miként aztán a továbbjutás sem. Most, a csehországi diadal, a jó indulás azonban vélhetően megnyugtatott mindenkit, edzőt, játékost…

– Minden győzelem önbizalmat ad, jobb lesz tőle a hangulat az öltözőben, a szurkolók és a szponzorok körében is – tette hozzá Miguel del Jesús López Alonso. – A tavalyi csoportról sokan utólag is úgy gondolják, hogy egy gyenge csoport volt, de azért a későbbiek folyamán bebizonyosodott, hogy nem. A belga csapat, Royal Castors Braine egészen a döntőig jutott, ahol alulmaradt a ESB Ville­neuve-d’Ascq-kal szemben, míg másik akkori csoportriválisunk, a francia Flammes Carolo Basket éppen a Castorstól kapott ki a legjobb 8 közé jutásért zajló párharcban.

Holland ligaválogatott

A hispán szakvezető arról is beszélt, hogy érzése szerint miben különbözik egy EK-összecsapás egy magyar bajnokitól.

– Szinte mindenben – hangsúlyozta Miguel del Jesús López Alonso. – Más a játékvezetés, az ellenfelek stílusa, az edzők habitusa. Amikor a nemzetközi kosárlabdáról esik szó, akkor általában beugrik valami az adott országról: a szerbekről az, hogy támadásban erősek, a spanyolokról az, hogy kreatívak… Ezek mellett különbözik a lebonyolítás, mert amíg a bajnokságban javíthatsz, főleg a mostani szakaszban, addig a kupában nem nagyon van erre mód.

A mostani ellenfél, az Orang­e Blizzards tulajdonképpen egy ligaválogatott, hiszen a holland bajnokságban szereplő klubok erősségük függvényében adnak ide játékosokat (ezt a nemzetközi kosárlabda-szövetség szabályai engedik).

– Láttuk a nápolyiakkal lejátszott találkozójukat, kielemeztük őket – mondta Miguel del Jesús López Alonso. – Egy agresszív csapat, sokat használják a kezüket, azt szeretnénk, ha mi határoznánk meg a tempót és nem lenne sok eladott labdánk. Ez lesz az első hazai kupameccsünk, amit győztesen akarunk lehozni.


Játékosok mondták

Tatsiana Likhtarovich: – Tudjuk, hogy egy kemény ellenfél ellen játszunk, de erre készültünk az utóbbi napokban, ilyen típusú edzéseket végeztünk. A hétfői, PINKK elleni bajnoki összecsapás jó hangolódás volt a mostani összecsapásra, nagyjából olyan védekezésre és támadásra számíthatunk a holland csapat részéről.


Tina Jovanovic: – Még sosem játszottam holland csapat ellen, biztosan egy érdekes kihívás lesz. Több kemény meccs is van már mögöttünk, az edzőnk felkészített bennünket, csak azt kell megvalósítanunk a pályán, amit ő kér. Az első hazai összecsapásunk lesz, s nekünk ez, a szurkolóink nagyon sokat számítanak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!