Sport

2015.11.04. 17:43

Aluinvent-DVTK: A színtiszta narancsosok érkeznek

Miskolc - A női kosárlabda Európa Kupa csoportselejtezőjének 2. fordulójában itthon játszik az Aluinvent-DVTK csütörtökön este.

Miskolc - A női kosárlabda Európa Kupa csoportselejtezőjének 2. fordulójában itthon játszik az Aluinvent-DVTK csütörtökön este.

Aluinvent-DVTK – Orange Blizzards mérkőzést rendeznek csütörtökön 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban, az Európa Kupa G csoportjának 2. fordulójában. A piros-fehérek nemzetközi kupaszereplésük során még soha nem játszottak holland csapat ellen, annak ellenére, hogy ez a 14. idényük az európai kupaporondon. És hogy mit kell, érdemes tudni soros ellenfelükről?

Az ellenfél játékosai

Az Orange Blizzards a holland kosárlabda-szövetség „liga válogatottjaként” vesz részt az idei Európa Kupa küzdelmeiben. A hétcsapatos felnőtt holland bajnokság együtteseiből állították össze Remy de Wit edző gárdáját, aki egyébként az U18 német­alföldi válogatott edzője, továbbá a felnőtt válogatott másod­edzője. Az Orange Blizzards 10 holland játékossal, légiósok nélkül érkezik Miskolcra. A csapatban két 30 év feletti játékos kapott helyet, a 31 éves, idén tíz esztendeje felnőtt válogatott hátvéd Tanya Bröring és a 34 éves magasbedobó-center Nadine Boesaart, aki későn érő típus, hiszen tavaly volt először tagja a felnőtt holland válogatottnak, korábban nem szerepelt még utánpótlás nemzeti csapatban sem. A 20 év felettiek táborát egy testvérpár, a 23, illetve 22 éves bedobók, Loyce és Jill Bettonvil, a két egyaránt 25 éves, az irányító Karin Kuijt és a 2-3 poszton játszó Maaike Klein és a 21 esztendős, 180 centiméter magas hátvéd, Jacobine Klerx alkotják. Mindössze három olyan kosarasuk van, akik a „fiatal tehetség” kategóriába sorolhatók, a center Charlotte van Kleef 19, az erőcsatár Janis Ndiba 18, míg az irányító-hátvéd Laura Westerik 17 éves. Utóbbi egyébként 15 pontot dobott a magyar válogatottnak az idei U18-as Eb-n.

Az első meccsükön

Az Európa Kupa első körében hazai pályán fogadták a WNBA- és európai szinten magasan jegyzett, válogatott játékosokkal teletűzdelt olasz DIKE Napolit, és végig szoros meccset játszottak ellenük, melyet végül 72-63-ra veszítettek el. A narancsmezesek legtöbb pontját, szám szerint 13-at Tanya Bröring szerezte, aki 19-szer kísérletezett gólszerzéssel a 22 játékperce alatt. Rendkívül agresszívan védekezve, sok letámadással, „kézimunkával” próbálták megállítani az olaszok sztárjait, harcmodoruk ebben a tekintetben hasonló, mint a G csoportban szereplő cseh csapaté, a Valosun Brnóé. A hollandoknak az első EK-mérkőzésükön 81 mezőnyrádobásuk volt (összehasonlításképpen a Diósgyőr a PINKK ellenében 68 alkalommal próbált mezőnykosarat szerezni), és 18 támadólepattanót szedtek az olaszok ellenében, a 196 centiméter litván válogatott Petronyte és a 194 centiméter magas WNBA-center Achonwa mellett-alatt.

ÉM


Belépés

Az Európa Kupa-mérkőzésekre a bajnoki alapszakasszal megegyező áron lehet belépőket váltani, 14 év fölött és 65 év alatt 900 forintért. A két korosztály alatt, illetve felett az életkor igazolására szolgáló igazolvány bemutatásával ingyen tekinthető meg az összecsapás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!