Sport

2015.11.06. 08:40

A diósgyőri kosarasok nagyon kifacsarták a narancsosokat

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata idei második Európa Kupa-meccsét is megnyerte.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata idei második Európa Kupa-meccsét is megnyerte.A női kosárlabda Európa Kupa G csoportjának 2. fordulójában csütörtökön este a holland Orange Blizzard­­s csapatát fogadta az Aluinvent-DVTK együttese a miskolci városi sportcsarnokban. A több mint ezer néző előtt Brewer szerezte az első találatot, majd két holland egyenlítés után (4-4) ellépni látszott a hazai gárda (7-4, 11-4). A diósgyőriek néhány leindításos kosarat is betermeltek, így a 4. perc végén Likhtarovich gólja után vendégidőkérés volt műsoron (13-4). A folytatásban az Orange első cseréje, Klerx húzta felfelé csapatát, és mivel a DVTK-játékosok dobásai ekkoriban kifelé jöttek a gyűrűről, és a 7. perc elején Ndiba triplája célba ért, López edző kérte ki első pauzáját (16-13). Alacsonyabb szerkezetre váltott a hazai csapat, és a sok faulttal játszó vendégek (9 volt nekik 8 perc alatt) ellen egymás után dobhatta a büntetőket a fehér mezes gárda, de ezt nem túl jó százalékkal tette (20-16).

Motivált harcosok

J. Bettonvil duplájával indult a második játékrész, majd Jovanovic faultos találata után előbbi követett el sportszerűtlen hibát, amiből Szécsi dobott be két büntetőt (25-18). A játékvezetők rendet tartottak a pályán, a tiszta kosárlabdát védték, és ebben jobb volt a hazai együttes, amiben viszont nem az, a távoli, középtávoli kísérletek voltak. Így amikor a sokadik ilyen kimaradt, Van Kleef pedig bevágta csapata harmadik hármasát, és a meccs folyamán először vezetett a holland együttes (27-28), López edző időt kért. Kemény meccs volt, a tulajdonképpeni holland ligaválogatottnál a cserepadról is motivált harcosok érkeztek a pályára. Olyanok, akik a labdafelhozatalnál a saját térfelén jól csapdázták a hazaiakat (33-32). A második negyed utolsó percében Kuijt egyenlített egy triplával (37-37), majd a holland csapat 17. faultja után a DVTK legeredményesebb játékosa, Brewer 1 büntetőt dobott be, a túloldalon Ndiba is ugyanezt tette, végül Szécsi akciógóljával zárult a játékrész (40-38).

Fordulás után

Klerx hárompontosával indult a térfélcsere utáni játék, a DVTK-nak három percre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon (42-41). Aztán amikor a vendégek egyenlítése után fél minutum alatt 4 pontot szerzett a Diósgyőr, a Blizzard­­s edzője időt kért, a 25. percben (46-42).

Nem volt kétséges

A folytatásban Jovanovic gyötört be egy centergólt, majd két hazai büntető után Bröning hármasával igyekeztek meccsben maradni a hollandok – ez volt a nyolcadik ilyen értékű dobásuk (50-45). A 29. percben Jovanovic duplájával először kúszott 10 pont fölé a DVTK előnye (57-46), majd a negyed végén Bálint bevágta a Diósgyőr első hármasát (60-46), és ezzel a jól átvédekezett 10 perccel jelentős előnyre tettek szert a hazaiak.

A negyedik játékrészben Brewer is „betriplázódott”, de mivel három és fél percig nem esett újabb találat, mindkét oldalon egymás után maradtak ki a dobások, és az Orang­e edzőjének volt fontosabb, hogy ez változzon, így ő kért időt. De a vendégek korábbi jó távoli dobóformája nem nagyon akart visszatérni a pályára (67-48), és nem is volt már kétséges, hogy mi lesz a meccs kimenetele. Ugyanis a gyengén büntetőző és távolról pontatlanul dobó hazai gárda a 25. perctől kifacsarta az eleinte jól triplázó, rengeteg faulttal játszó narancsosokat (30-ig jutottak), így idei második Európa Kupa-mérkőzésüket is megnyerték – a végeredményt Horti állította be a dudaszó pillanatában szerzett triplával –, és készülhetnek a jövő heti, nápolyi csoportrangadóra.


Jegyzőkönyv:

Aluinvent-DVTK – Orange Blizzards (holland)

79-57 (20-16, 20-22, 20-8, 19-11)

Miskolc, 1000 néző. V.: Sharapa (fehérorosz), Nedovic (szlovén), Horozov (bolgár).

Aluinvent-DVTK: Czank (4), Likhtarovich (6), Rasheed (6), BREWER (16/3), HORTI (15/3). Csere: JOVANOVIC (13), Horváth B. (-), BÁLINT (9/3), Szécsi (6), Strange (2), Szabó P. (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

Orange Blizzards: Klein (4), Bröning (7/3), L. Bettonvil (1), NDIBA (12/3), J. Bettonvil (6). Csere: KLERX (18/9), Kuijt (3/3), Boesaart (3/3), Van Kleef (3/3), Westerik (-). Vezetőedző: Remy de Wit.

Miguel del Jesús López Alonso: – Nagyon kemény mérkőzés volt, sokkal keményebb, mint az a végeredményből kitűnik. Tudtuk, hogy ellenfelünk nagyon határozott és harcos csapat, ez be is bizonyosodott. A meccs folyamán több taktikai variációt vetett be mindkét együttes, végül az döntött, hogy a saját tempónkat sikerült ráerőltetnünk ellenfelünkre. Szeretnénk köszönetet mondani a szurkolóknak, akik végig mellettünk voltak, és segítettek a nehéz pillanatokban.

Remy de Wit: – Tudtuk, hogy kemény összecsapás elé nézünk, és főleg centerhelyen lesz nehéz dolgunk, és azt is, hogy lehet, hogy ezen fog eldőlni, és ez a második játékrészben így is történt. A mérkőzés első felében még kézben tartottuk a meccset, de aztán sok eladott labdánk volt a második játékrészben, a hazaiak edzője jól változtatott védekezést, ami nem ízlett fiatal csapatunknak, több dobást elhibáztunk, és a végén felőröltek minket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!