Sport

2015.10.17. 08:33

DVTK: Bekő tudja, hogy miért edzősködik

Miskolc - Szombaton 18 órától a Budapesten, a Vasas otthonában lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Szombaton 18 órától a Budapesten, a Vasas otthonában lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.Kozármisleny. Ezen település csapatának nevét egyhamar nem felejtik el Diósgyőrben, azok után, hogy az NB III-as dunántúli alakulat szerdán kiverte a DVTK-t a Magyar Kupából. Érthető, hogy az ekkor mutatott gyatra teljesítmény szóba került a klub pénteki sajtótájékoztatóján. ,,A legutóbbi bajnoki meccsen, ha a játék hagyott is kívánnivalót maga után, a hozzáállást respektálták a szurkolók. Mi volt ez a hatalmas szakadék azon mérkőzés és a szerdai kupatalálkozó között?" – hangzott a felvetés Bekő Balázs irányába.

– Nehéz erre válaszolni... – kezdte a DVTK vezetőedzője. – Ha valaki felállít magáról egy képet, abba nem férnek bele az ilyen mérkőzések... Lehet keresni okokat, magyarázni, de semmi értelme... Mindenkinek el kell tudnia számolni azzal, hogy mi volt az, amit kitett a pályára... Ez nulla volt... Lehetne szépíteni, de nem akarom... Amikor nincs egy rendes helyzet, az mindent elmond arról, hogy miként futballoztunk. Nem találok magyarázatot arra, hogy egy csapat, amelyik kilábalt egy elég mély gödöből, kezdett már futballozni, voltak nagyon pozitív jelek, akkor visszataszítja magát egy ilyen helyzetbe. Remélem, ilyen soha többé nem fordul elő. Voltak olyan játékosok, akik odatették magukat, de az nem megfelelő, hogy ez csak három-négy ember. Nincs értelme nevesíteni, mert csapatjátékról beszélünk és a felelősség közös, benne vagyok én is, a stáb is. Felkészültünk a Mislenyből és mégis bele tudtunk lépni ebbe a folyóba... Ki lehet esni, máshol, máskor is előfordult. Na de hogyan? Nekem ezzel volt a bajom.


[poll id="1023"]


Melyiket higgye el?

Ezzel az eredménnyel végül is cserben hagyták a játékosok, nem? – vetődött fel ez is a tájékoztató során.

- A cserbenhagyás nem igaz – hangsúlyozta Bekő Balázs. – Inkább azt mondanám, hogy bizonytalanságban tartanak. Mert aki tud jól futballozni, aztán pedig rosszul, abból melyik következtetést vonjam le? Kell a visszajelzés, de ezeknek azért egy átlagot hozni kellene ahhoz, hogy nyugodt szívvel tudjak döntéseket hozni. Amikor ez nem történik meg, akkor, bármilyen furcsa, én is sötétben tapogatózom. Beraknak egy sötét szobába, és vagy kitalálok, vagy nem... Melyiket higgyem el? A keveset, vagy a többet? Az a kérdés, hogy utóbbit téthelyzetben elő tudja-e hozni a játékos magából? Ha nem tudja előhozni, akkor nem jó versenyző, nem nyerő típusú ember. Ha előhozza, akkor az. Én ezt szeretném látni a hét végén. Ha előhozza, akkor én nem félek ettől a meccstől, mert akkor meg lehet nyerni. Azt lássam, hogy mindenki megértette miről van szó, hogy belülről jön, nem én kényszerítem ki.

Nem háborítja fel

Amint az ismert, a klubvezetés a kupameccs után jelentős pénzbüntetést jelentett be. Volt-e már ilyen a pályafutása során? – érdeklődtünk erről is a szakvezetőnél.

– Biztosan volt, játékosként, edzőként is. Nem bújok ki alóla, mert ugyanúgy együtt lélegzek a csapatommal. Nem háborít fel, mert együtt csináltuk – válaszolta Bekő Balázs, akitől ezen a ponton azt is megkérdeztük, lehet-e mindennek az eredője a személyéhez való negatív hozzáállás? – Biztos vagyok benne, hogy nem. Semmilyen jel nem utal erre. Egy dolog biztos: a játékosoknak el kell tudni dönteni, hogy miért futballoznak. Én tudom miért edzősködöm, nekik is tudniuk kell, hogy miért futballoznak. Hol, hogyan és miért? Ha őszintén megnézik, és tisztába teszik magukat, akkor rendben van, ha nem, akkor én fogom tisztába tenni.


[poll id="1028"]


Picit átalakult játék

A Vasas elleni összecsapásról a tréner megjegyezte:

- Olyan meccsnek kell lennie, amelyen azt az arcunkat mutatjuk, ami megfelelő tükröt tart magunk elé – nyilatkozta Bekő Balázs. – Bebizonyítjuk azt, hogy a hétközi kupamérkőzés egy kisiklás volt, de bizonyítjuk azt is, hogy mi annál sokkal többre vagyunk képesek és méltóak arra, hogy a szurkolók mellénk álljanak. Beszélhetünk a szakmáról is, de sokkal fontosabb, hogy lelkileg, mentálisan, akarati tényezőkben, fegyelmezettségben mit fogunk nyújtani. Ha ezek a dolgok hiányzonak, akkor nincs értelme szakmáról beszélni... Az, hogy a Vasassal kapcsolatban már van személyes tapasztalat, segített a felkészülésben, de azért azóta már eltelt jó pár meccs. Picit átalakult a játékuk, másabb azért a benyomás, mint az első forduló előtt, amikor még igazából senki nem tudta ,,belőni" a mezőnyt. Minimálisak a különbségek, remélem, ezeket a nüanszokat most már mi fogjuk hozni.

A DVTK előtt nehéz sorozat áll, hiszen a Vasas után a Ferencváros, a Videoton, az MTK és a Debrecen lesz az ellenfél. A tabella utolsó helyezettje, a Békéscsaba csupán négy pontra van, de ugyancsak négy egységre van a dobogó is. Merre lehet, szabad nézni? – szegeztük ezt a kérdést Bekő Balázsnak.

– Mindenkinek lesz ilyen sorozata. Nekünk is volt már egyszer, és még egyszer nem fogunk úgy kijönni belőle. Szóval nem baj, csak felfelé, csak előre szabad nézni... – nyomatékosította a DVTK vezetőedzője.


Az NB I 12. fordulójának műsora

Szombat

  • 18.00: Videoton FC – Budapest Honvéd
  • 18.00: Puskás Akadémia FC – MTK Budapest
  • 18.00: Debreceni VSC-TEVA – Békéscsabai 1912 Előre
  • 18.00: Paksi FC – Újpest FC
  • 18.00: Vasas FC – Diósgyőri VTK
  • 20.30: Ferencvárosi TC – Swietelsky Haladás

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!