Sport

2015.08.22. 08:26

Paks vs. DVTK - Bekő Balázs: "Nem jöhetünk haza Paksról üres kézzel"

Miskolc - Szombaton 18 órától Pakson játszik a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Szombaton 18 órától Pakson játszik a DVTK a labdarúgó NB I-ben. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.A táblázat utolsó helyén állnak a piros-fehérek, akik az első fordulóban aratott siker után négy összecsapást zsinórban elveszítettek, így érthető, hogy nagy a nyomás rajtuk, a normálisnál nagyobb a feszültség…

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs ilyen – ismerte el Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője. – Lehet csinálni úgy, hogy minden szép és jó, csak éppen meccs ne legyen… De az egésznek van egy olyan része, amikor eljön az adott mérkőzés, akkor meg kell mutatni és van eredményvonzat is. Ez így normális, azt kell nézni, hogy ki mit tud kihozni magából versenyhelyzetben, hogy akkor úgy szerepeljen, ahogyan kell.

Torghelle típusú

A héten bővült a keret, hiszen 2016. június végéig kölcsönbe érkezett Diósgyőrbe az olasz SSC Napoli játékosa, Novoth­ny Soma:

– Rendelkezésre áll, a papírok is rendben vannak – fogalmazott a fiatal csatárral kapcsolatban a vezetőedző. – Minden olyan impulzus számít és fontos a csapatnál, amely pluszt hoz. Soma egy olyan akarnok, olyan hozzáállású fiatalember, aki megy, csinálja a dolgát, akire számíthatunk. Persze nem azt várom tőle, hogy egyedül a hátára vegye a csapatot, de hozzon olyan dolgokat, amelyekkel magával viszi a többieket. Igaz, hogy az olasz harmadosztályban játszott, de a korához képest komoly tapasztalatokat szerzett, ahhoz képest, hogy nem itthon, a magyar futballban nőtt fel, mert fiatalon külföldre került. Ahonnan jött, ott más mentalitást képviselnek, ebben nevelkedett, ezt magával hozta. Torghelle típusú futballista, hajt keményen, előre-hátra, amíg a lába bírja, ilyen ember kell nekünk…


[poll id="989"]


Elszántak, elhivatottak

Amikor szóba került a soron következő összecsapás, a DVTK vezetőedzője határozottan fogalmazott:

– Egy cél lehet csak: mégpedig az, hogy nem jöhetünk haza Paksról üres kézzel – hangoztatta Bekő Balázs. – Hogy mit ad majd a mérkőzés, milyen lehetőségeket, az nyilván a helyszínen, menet közben fog kiderülni, de csakis az eredmény, egy jó eredmény tud bennünket kimozdítani abból a helyzetből, ahol vagyunk. Az első öt mérkőzésben előzetesen az is benne volt, hogy esetleg így alakul, ahogyan alakult, mert olyan volt a sorsolás, olyan idegenbeli-hazai meccsek elosztásban, de van egy határ, ami után már minden egyes pici momentum számít. Nem lehet a végtelenségig húzni és várni, mert el kell mozdulnunk! Láttam a héten a játékosokon, hogy ezzel ők is tisztában vannak, eljött az idő, amikor már nem lehet magyarázatokat gyártani. Mindegy, hogy milyen felállásban leszünk, a nevek sem érdekesek, csak az, hogy legyünk elszántak, elhivatottak, még azon a területen is hozza ki magából a maximumot az adott ember, amelyről nem is gondolja, hogy az erőssége. Elszámolni valójuk van a játékosoknak, nem velem elsősorban, hanem egymással szemben, a szurkolókkal szemben, akik minden támogatást megadnak.

Egyelőre nincs döntés

A paksiakat így jellemezte az Andrássy útiak szakvezetője:

– Egy masszív ellenfélre számítok, számítunk – mondta Bekő Balázs. – Csertői Aurél filozófiája az, hogy a csapat kevés gólt kapjon, nem is kaptak sokat az eltelt öt fordulóban, összesen hármat. Gyors, jó ritmusú kontrákat vezetnek, s ha van lehetőség játszani, akkor azt is bevállalják. Komplex együttes a Paks, de ez most igazából nem lehet téma. Őket is megnéztük, őket is kielemeztük, de igazából a fontos az, hogy mi hogyan nézünk majd ki.

Antal eltiltása miatt a debreceniek ellen Rados kapott lehetőséget a kapuban, előbbi büntetése letelt, így azt is megkérdeztük Bekő Balázstól: „visszavált-e”?

– Nehéz kérdés… Gyuri bácsival már beszélgettünk erről, de a végső döntést nem hoztuk meg. Azt nem szeretnénk, ha bármelyikük is jobban elbizonytalanodna, hiszen ez egy kulcspozíció. Meg kell majd nézni, hogy mivel teszünk a legjobbat a csapatnak.

Volt pécsi érkezett

A péntek délelőtti foglalkozásra egyébként új játékos öltött szereplést, aki nem volt más, mint James Manjrekar. A 22 éves, háromszoros kanadai válogatott védekező középpályás az előző bajnokságban a még az élvonalban szerepelt pécsieket erősítette. A Mecsek-aljaiaknál összesen 16 első osztályú meccsen kapott lehetőséget a 2014/2015-ös szezonban, 1 gólt szerzett február 28-án az Újpest ellen a Szusza Ferenc stadionban. Manjrekar 1993-ban született a Kis-Antillákon fekvő Dominikai Közösségben. Kilencéves korában családjával Kanadába költözött és az évek során állampolgárságot is szerzett. Pénteken még zajlottak a tárgyalások a felek között.


Budapest, 2015. augusztus 21., péntek (MTI) - A listavezető, s egyedüliként százszázalékos Ferencváros Debrecenbe látogat a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának rangadóján. tovább »

Miskolc - Pénteken délelőtt csatlakozott a DVTK edzéséhez a 22 éves háromszoros kanadai válogatott Manjrekar James, aki az előző bajnokságban a Pécset erősítette. tovább »

Miskolc - Az SSC Napoli és magyar utánpótlás-válogatott 21 éves támadója, Novothny Soma a 2015/2016-os idényre kölcsönbe érkezett Diósgyőrbe. tovább »

Miskolc - Tovább erősödött a DVTK kerete az U21-es válogatott alapemberével, az Olaszországból hazatérő Novothny Somával. tovább »

Miskolc - Úgy tudjuk, még két meccs biztosan jut a vezetőedzőnek, a többi kiderül utána. tovább »

Miskolc - A Diósgyőri VTK vezetése a focistákban látja a gyenge szereplés okát és a klub elöljárói azon dolgoznak, hogy az átigazolási szezon végéig újabb játékosokkal erősítsék meg az NB I utolsó helyén szerénykedő alakulatot. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!