Sport

2015.08.07. 22:27

MTK vs. DVTK - Aki ezek után kihagyná Komant, az idióta

Miskolc - Szombaton 18 órától Budapesten, az Illovszky stadionban az MTK Budapest vendége lesz a Diósgyőri VTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Szombaton 18 órától Budapesten, az Illovszky stadionban az MTK Budapest vendége lesz a Diósgyőri VTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk.A DVTK-szurkolók körében még napokkal a történtek után is a legfőbb témát az szolgáltatja, ahogyan kedvenc csapatuk múlt szombaton hazai pályán kikapott (1-2) a Videotontól. A klub soros, pénteki sajtótájékoztatóján szintén ennek boncolgatása vitte el az idő jelentős részét. Az Észak-Magyarország többek között azt vetette fel Bekő Balázsnak, a Diósgyőr vezetőedzőjének: a lefújás után úgy tűnt, legalábbis az arcáról ezt lehetett leolvasni, mint akit a csapat teljesen megsemmisített a 93. és a 95. percben kapott góllal, s ezzel együtt a vereséggel.

– Nem semmisített meg, abszolút nem… Egy közösség vagyunk, együtt sírunk, együtt nevetünk… – jelentette ki a diósgyőri szakmai munka irányítója. – Gyakorlatilag az egyenlítésig úgy álltam a pálya szélén, hogy meg voltam elégedve, mert nagy százalékban rendben volt, amit csináltunk, aztán ért egy sokk. Nehéz volt, de az élet már csak ilyen, ami nem öl meg, az megerősít, mindenből lehet építkezni.

A szakvezető úgy értékelt: a múltkori találkozón a 93. percig nem látott olyan eseményeket a pályán, amelyek azt vetítették volna előre, hogy fordít a tavalyi bajnok, amennyiben a helyzetekből meglett volna a második, vagy a harmadik gól, akkor eldől az összecsapás.

– A Videoton a hosszabbítás elején, közepén nem nagyon ért labdához, a játékosok magabiztosak voltak, nem akartak túlzott kockázatot vállalni, aztán jött a rövidzárlat, amire nem lehet felkészülni – említette meg Bekő Balázs.

Mellette voltak

A fehérváriak egalizálása előtt a döntő hibát a több külföldi klubot is megjárt Koman Vladimir követte el azzal, hogy ötven méterről haza akarta adni a labdát, ám a játékszerre lecsapott az ellenfél játékosa, a többi pedig ismert… Edzőktől függ, hogy egy ilyen kapitális bakit követően a következő meccsen pihenteti-e a játékosát, vagy esélyt ad neki arra, hogy bizonyítson, maximális odaadással, mindent megtéve a pályán.

Voli profi, vezéregyéniség – kezdte a válaszadást a felvetésre Bekő Balázs. – Bármilyen feladatnak, dolognak az élére áll. Van még hová fejlődnie, ezt ő is tudja. Ha valaki azért a momentumért olyan következtetést von le, hogy kihagyná őt, az idióta. Rosszul döntött, abban a pillanatban bejött egy blokk, rosszul vitelezte ki, amit akart, de ez nem hiba volt. Hiba az, amikor a játékos nem azt csinálja, amit az edzővel megbeszél, például nem fogja a rá kiosztott embert. Ezt az egészet a csapat is pozitívan reagálta le.

Ezen a ponton megkérdeztük a tájékoztatón jelen lévő Egerszegi Tamást, hogy mindez valóban így volt-e.

– Bárkivel megeshet az ilyesmi, senki sem akarta emiatt leszidni Volit. Biztattuk, mellette voltunk… – nyilatkozta a középpályás.

Ehhez a vezetőedző a következőket fűzte: – Nem közömbösek egymás számára a játékosok, van olyan kapcsolat köztük, hogy támogatják a másikat, nemcsak szakmai értelemben, hanem emberileg is.


[poll id="981"]


Ne legyenek nyuszik

A soron következő riválisról, az MTK-ról az alábbiakat mondta a diósgyőriek mestere:

– Váltottak egy kicsit, már nem teljesen ugyanabban a stílusban játszanak a kék-fehérek, mint Garami Józsi bácsi idején. A változás viszont pici, nem gyengültek a korábbiakhoz képest, ez biztos. Én nem tervezek óriási mérvű változtatásokat, ami működik, azt nem szabad túlvariálni. Ha az ember nagyon belenyúl, az káoszt okozhat a játékosok fejében is, mert nem látják tisztán, hogy mit kér, mit akar az edző. Van egy stílusunk, ez nem attól függ, hogy idegenben vagy éppen itthon meccselünk. Nem akarom, nem szeretném, ha az lenne, hogy ha elhagyjuk a Miskolc táblát, akkor nyuszik leszünk. Nem, aki valamit tud a saját környezetében, azt tudnia kell hozni egy másik pályán is, senki és semmi sem gátol meg játékost abban, hogy ugyanazt nyújtsa mindenhol. Persze azzal a kiegészítéssel, hogy csodálatos közönségünk itthon nagy pluszt ad, bár lehet, hogy az Illovszky stadionban is mi leszünk otthon.



Budapest, 2015. augusztus 7., péntek (MTI) - A címvédő Videoton és az előző idényben ezüstérmes, jelenleg listavezető Ferencváros székesfehérvári összecsapása ígérkezik az egyik legérdekesebb találkozónak a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi negyedik fordulójában. tovább »

Miskolc - "Ezzel a mentalitással úgy érzem, nagy esélyünk van a sikerre" - nyilatkozta Egerszegi Tamás az MTK - DVTK meccs előtt. tovább »

Miskolc - "Azt hiszem, jól feltérképeztük a gyengeségeiket, azokat szeretnénk kihasználni" - nyilatkozta Nemes Milán az MTK - DVTK mérkőzés előtt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!