Sport

2015.07.03. 14:38

TVK-Mali Triatlon Klub: Áttekertek Balassára, ahol versenyeznek is

Debrecen, Kistarcsa - Debrecenben és Kistarcsán versenyeztek az elmúlt hétvégén a TVK-Mali Triatlon Klub sportolói, akiknek sikerült tovább öregbíteniük egyesületük hírnevét.

Debrecen, Kistarcsa - Debrecenben és Kistarcsán versenyeztek az elmúlt hétvégén a TVK-Mali Triatlon Klub sportolói, akiknek sikerült tovább öregbíteniük egyesületük hírnevét.

Magyarország idei országúti kerékpáros országos bajnokságának a Hajdúság fővárosa adott otthont. A Ferencvárosi Szabadidősport Egyesület (FSZSE) kerékpáros licenszével rajthoz álló Orosz Gergő az U17-es korcsoport 60 km-es mezőnyversenyének végén, egy 25 tagú csoportból harmadmagával elszakadva, hatalmas hajrát kivágva, centiméterekkel maradt le a dobogóról és végzett a negyedik helyen. A triatlon mellett a bringán is egyre otthonosobban mozgó Gergő másnap, a korosztály 15 km-es egyenkénti időfutam számában is a legjobbak között végzet, hatodik lett.

A Kistarcsán megrendezett, négy fordulós, kieséses szupersprint versenyen Zelovics Dóra sajnos bukott, így helyezetlenül zárt. Balogh Bence viszont könnyedén bejutott a döntőbe, ahol a hatodik pozíciót érdemelte ki. Érdekesség, hogy Sebők Klaudia és Rendes Csaba révén két olyan versenyző nyert, akik korábban mindketten erősítették a TVK-Mali Triatlon Klubot.

A tiszaújvárosi klub versenyzői keddtől Balassagyarmaton edzőtáboroznak. A sportolók és edzőik, az elmúlt évek hagyományait folytatva, ezúttal is kerékpárral tekertek át a tréningezés helyszínre. Hétvégén ott, a XXIX. Palóc triatlon-Révész László emlékverseny helyszínén sprint távú utánpótlás ranglista viadalt, felnőtt és szenior rövid távú versenyt és aquatlon országos bajnokságot rendeznek, ahol természetesen a TVK-Mali TK sportolói is megméretik magukat.


Eredmények

Országúti kerékpáros OB, Debrecen:

  • U17-es kcs., mezőnyverseny (60 km): 4. Orosz Gergő (FSZSE-TVK-Mali TK)
  • U17-es kcs., egyenkénti időfutam (15 km): 6. Orosz Gergő (FSZSE-TVK-Mali TK)
  • Szupersprint-verseny (Kistarcsa):

  • Felnőtt férfiak: 6. Balogh Bence
  • Korosztályos ranglista verseny (Kistarcsa):
  • Serdülő kcs., leányok: 5. Tóth Anna, ...11. Hozdik Adrienn
  • Gyermek kcs., leányok, egyéni: 4. Kovács Anna, ...11. Bóna Kinga, ...14. Putnóczki Réka. Csapat: 2. TVK-Mali TK (Kovács, Bóna, Putnóczki R.).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!