Sport

2015.05.23. 21:41

Tizedszer (!) bajnok a TVK-Mali TK

Tiszaújváros - Tizedik klubcsapat bajnoki címét harcolta ki a mai napon, hazai környezetben a TVK-Mali Triatlon Klub elit felnőtt férfi csapata. A XXIV. Fortrex Tisza Triatlon első versenynapján a hölgyek azonos kategóriájában az UNIQA Team Újbuda bizonyult a legjobbnak.

Tiszaújváros - Tizedik klubcsapat bajnoki címét harcolta ki a mai napon, hazai környezetben a TVK-Mali Triatlon Klub elit felnőtt férfi csapata. A XXIV. Fortrex Tisza Triatlon első versenynapján a hölgyek azonos kategóriájában az UNIQA Team Újbuda bizonyult a legjobbnak.

Soha nem látott létszámban sorakoztak fel hazánk klubcsapatai Tiszaújvárosban, a XXIV. Fortrex Tisza Triatlon május 23-i, első versenynapján, hogy eldöntsék az országos bajnoki érmek sorsát. A Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított verseny központban nem kevesebb, mint 135 egység regisztrált. Viszonyításképpen: az eddigi részvételi rekord 98 csapat volt.

Az utóbbi évek gyakorlatához hűen, minden csapat a nevezési díjból 500 Ft-al segítette Benedek Lászlónak, TVK-Mali TK 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett sportolójának a rehabilitációját.

Az időjárás eleinte nem túlságosan kedvezett a rekordmezőny tagjainak és kísérőiknek, szurkolóiknak, hiszen az utánpótlás 1. korcsoportos együttesek rajtját megelőzően elkezdett esni az eső, mely sajnos az órák múlásával hagyott alább, viszont akkor olyannyira, hogy az utolsó kategóriák résztvevői már napsütésben érkezhettek célba.

A felnőtt férfiak versengésében érdekelt FTC csapatában – tavaly után - ezúttal is helyet kapott Kovács „Kokó” István olimpiai-, világ- és Európa-bajnok ökölvívónk, aki nagyon komoly barátságot ápol új sportágával.

A legnagyobb izgalommal várt elit férfiak versengésében az volt az egyik legnagyobb kérdés, hogy az eddigi kilencszeres bajnok, a középtávú országos bajnok Hankó Dáviddal, két junior válogatott versenyzővel, Dévay Márkkal és Lehmann Bencével, valamint Balogh Bencével és az U23-as Marton Előddel felálló TVK-Mali TK egysége folytatja-e azt a tendenciát, mely szerint 2012-től – ekkor a negyedik helyen zártak - évente előrébb lépnek egy-egy pozíciót. Nos az első versenyszámban, a 750 méteres úszásban még semmi dőlt el, hiszen a PSN Zrt. Pécs, a házigazdák és a Dr. Bátorfi Agria TK fél percen belüli időt teljesített.

A 20 km-es kerékpározás felénél már a TVK-Mali TK ötöse állt a legjobban, ami a második depózásig annyiban változott, hogy további 15 mp-el növelték előnyüket az üldözőkkel szemben. A két körös, 5 km-es futás fordulójánál az üldözők nem tudtak közelíteni az élen haladókhoz, így a helyi sportbarátok már bizakodhattak a sikerben. A TVK-sok végig bírták az általuk diktált erős tempót és közel egy perces előnnyel – nyolc év „böjt” után - megnyerték tizedik aranyukat is a klubcsapat országos bajnokságon. A tavalyi tiszaújvárosi világkupán bronzérmes Ifj. Faldum Gábort nélkülöző címvédő Mogyi SE jól hajrázott, ami ezüstöt ért nekik, míg az egriek bronzéremmel térhettek haza.

Az elit hölgyeknél sokkal egyértelműbb volt a szituáció, hiszen a 2014-es bajnok UNIQA Team Újbuda három emberrel is rajt-cél győzelmet aratott. A második helyet a pécsiek érdemelték ki, míg a dobogó harmadik fokára a kistarcsaiak állhattak fel.

A felnőtt nők versengésében is tiszaújvárosi sikernek örülhettek a sportbarátok. Szabolcsi Fruzsina, a szülés után nemrégiben visszatért Szakály Zsuzsanna és a nemrégiben egyetemi-főiskolai országos bajnokságot nyert Szakály Zsófia alkotta trió közel két perces előnnyel utasította maga mögé a második újbudaiakat, mintegy héttel a bronzérmes ELTE csapatát.

A rendező TVK-Mali TK egységei közül a szenior férfiak, az utánpótlás 2. korcsoportos fiúk és leányok, az utánpótlás 1. korcsoportos leányok is dobogóra álltak.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bráz György, Tiszaújváros polgármestere is.


Eredmények

Elit férfiak:

1. TVK-Mali TK (Hankó Dávid, Lehmann Bence, Dévay Márk, Balogh Bence, Marton Előd, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Baráth Tamás, Balogh Bence) 55:14 perc,

2. Mogyi SE (Bajai Péter, Flandler Márton, Király István, Végvári Dávid) 56:12.

3. Dr. Bátorfi Agria SE (Tarnai László, Szabó Attila, Molnár Gergő, Hadházi Máté, Erdős Péter) 56:25


Elit nők:

1. UNIQA Újbuda Team (Zelinka Gabriella, Fuchs Renáta, Dudás Eszter, edző: Kuttor Csaba) 1:06:28 óra,

2. PSN Zrt.-Pécs (Sárszegi Noémi, Mester Dóra, Nagy Krisztina) 1:08:53,

3. Kistarcsai VSRC (Tóvári Dóra, Szávai Liliána, Tóvári Eszter)1:21:57.


Felnőtt nők:

1. TVK-Mali TK (Szabolcsi Fruzsina, Szakály Zsófia, Szakály Zsuzsanna, Vizi Viktória, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Baráth Tamás, Balogh Bence) 1:07:25


Szenior férfiak:

3. TVK-Mali TK (Bálint Lóránt, Szűcs Rajmund, Szabó Roland, Rácz Róbert) 1:04:59,

…10. TVK-Mali TK „B” (Bán Csaba, Bari Béla, Oláh György, Vigh Sándor) 1:14:38


Utánpótlás 2. kcs., leányok:

2. TVK-Mali TK „A” (Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Zelovics Dóra) 1:05:48,

3. TVK-Mali TK „B” (Jakab Ilka, Filep Zsanna, Molnár Sára) 1:09:53.

Fiúk:

2. TVK-Mali TK (Orosz Gergő, Lehmann Csongor, Fróna Ákos, Tóth Máté, Tóth Róbert) 1:00:11


Utánpótlás 1. kcs., leányok:

2. TVK-Mali TK ”B” (Kovács Anna, Bóna Kinga, Putnóczki Réka) 30:23 perc,

…7. TVK-Mali TK „A” (Hozdik Adrienn, Tóth Papp Dóra, Tóth Anna) 32:04.

Fiúk:

9. TVK-Mali TK (Berencsi Ádám, Dévay Zsombor, Thúróczy Áron) 29:00.

- Szűcs István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!