Sport

2015.04.20. 08:37

MVSC: Ötvennégy perc is elég volt

Miskolc - A miskolciak úgy nyer­tek az NB I-es női röplabda-bajnokságban, hogy meg sem izzadtak.

Miskolc - A miskolciak úgy nyer­tek az NB I-es női röplabda-bajnokságban, hogy meg sem izzadtak.A 9–12. helyért küzdő zöld-fehérek a rájátszás 5. fordulójában a „halálgyenge” Palotát látták vendégül, és amint az várható volt, számukra még egy óra sem kellett a könnyű sikerhez. A fővárosiak alig tudtak kiállni, ráadásul volt olyan játékosuk is, aki mindenfajta küzdősportágat választhatna, csak kevésbé röplabdát.

Pillanatok alatt

Az első játszma elején Csarkó szervái és Kovács E. leütései után gyűjtögette pontjait a hazai alakulat (8-2), majd a vendégek csináltak néhány szerencsés poént (11-7). A második technikai időt követően Szabó B. produkált ötletes megoldásokat a hálónál, végül Szajkó nyitása után ért véget a szakasz. A második szett Szajkó és Sitkey bombáival kezdődött (4-1), aztán a vendégek elemi hibáit és ügyetlenkedéseit láttuk (16-4). A Palota játékosai rosszul fogadták a szervákat, képtelenek voltak a mezőnyben építkezni, a hálónál pedig azt sem tudták, mit tegyenek. Nagy előnye birtokában az MVSC is megengedhetett magának pár perces megingást (18-7), de ez nem zavarta őket, mosolyogva zsebelték be az újabb részsikert.

A harmadik etapban 0-2 után indult be a miskolci gépezet, bár ekkor egymást érték az elrontott nyitások (8-6). Később összekapta magát a vendéglátó (16-11), és a hajrában szép labdameneteket produkálva verte meg az élvonalat megcsúfoló budapestieket. Az MVSC újabb sikere sem volt elegendő ahhoz, hogy a csapat a bennmaradását ünnepelje, ugyanis a Budaörs nagy meglepetésre 3:0-ra megverte az MTK-t (ennek hatására a Kubikban szombaton kora este sokan a bundát emlegették), így az utolsó fordulóra maradt a döntés. A zárófelvonás keretében a Budaörs a Palotával meccsel és vélhetően nyerni fog, így a miskolciaknak a 10. hely megszerzése érdekében idegenben meg kellene verniük az MTK-t. Ellenkező esetben osztályozóra kényszerülnek…

Jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Palota RSC

3:0 (18, 13, 14)

Miskolc, 54 néző. V.: Pőcze, Mezei.

Albrecht-MVSC-MVSI: Szabó B., Kiss E., Szajkó, Kovács E., Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kocsis Zs., Bertók, Kundrák, Tomán. Vezetőedző: Kerekes Attila.

Palota RSC: Szűcs, Dénesi, Győri, Vígh, Lászlop, Petrás. Csere: Czene. Vezetőedző. Fodorné Kastner Veronika.

Kerekes Attila: – Az történt a pályán, amit mi akartunk. Hoztuk a kötelező győzelmet, és helyenként látványos játékot produkáltunk.

Fodorné Kastner Veronika: – A sok sérültünk miatt alig maradt hadra fogható játékosunk. Összesen hét emberünk maradt, így pedig nagyon nehéz helytállni. A Miskolc jól játszott, biztosan nyert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!