Sport

2015.03.07. 09:16

MKC: Lépnének a huszonnégy felé

Mezőkövesd - Hazai pályán is bemutatkozik a rájátszásban a Mezőkövesdi KC.

Mezőkövesd - Hazai pályán is bemutatkozik a rájátszásban a Mezőkövesdi KC.Szombaton késő délután a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK alakulatát fogadják a dél-borsodiak a férfi NB I alsóházi, 7-12. helyért zajló rájátszásának 2. fordulójában. A mérkőzést eredetileg 18 órára írták ki, ám mivel ugyanekkor kezdődik néhány méterrel odébb, a stadionban a Mezőkövesd Zsóry FC – Kaposvári RFC NB II-es labdarúgó összecsapás, a kéziseknél 16 órakor indul útjára a labda.

– Át kell tudni állnunk, elméletileg nem szabad, hogy gondot jelentsen ez a mínusz két óra – mondta minderre Skaliczki László, a Mezőkövesdi KC edzője, akinek ezután azt mondtuk, hogy lassan már „PLER” feliratú pirulákat kell kiosztani csapatának, amely a két alapszakaszbeli összecsapás után a múlt pénteki első rájátszásos felvonást is elbukta a fővárosiakkal szemben. – Utólag megnézve a mérkőzést, összességében sok dolog vezetett odáig, hogy a múltkori meccset elveszítettük. Úgy éreztem, hogy az a tét, a pontszerzés lehetősége, amely a PLER előtt adódott, hihetetlen erővel hatott rájuk, és azokban a szituációkban, amelyekben ott kellett lenniük, azokban ott voltak. Harapósan kézilabdáztak, nálunk pedig bizonyos helyzetekben nem azok a döntések születtek, mint amelyeknek születniük kellett volna. Új embereink is vannak, őket is be kell építeni, emiatt nem homogén, hanem heterogén a csapat, és ez egyes momentumokban kiütközött. Természetesen mind a három velük játszott mérkőzésnek meg van, illetve volt a maga tanulsága, van ilyen, hogy valaki ellen nem úgy jön ki a lépés.

Ismét egy sűrű szakasz

Hogy mi a terve a rájátszás még hátralévő részére, illetve a soron következő összecsapásra, arról az alábbiakat mondta a kövesdiek szakmai munkájának irányítója.

– Aki játszott valaha is alsó házat, az tudja, hogy itt rettentően kemény csaták vannak, nagyobb a nyomás – vázolta mindezt Skaliczki László. – Minden csapat küzd a pontokért, nekünk most tizenhét van, szeretnénk, ha a végére huszonhárom-huszonnégy lenne. Az újvárosiak beigazoltak, többek között náluk játszik a korábban minket erősítő Dzono, mindig van három emberük, akik kimaradnak és nem csak fiatalok. Szervezett, jó kézilabdát játszanak, Füzesi Ferenc kollégám egy technikás szakember, akinek a csapatai koncentráltak. Az első fordulóban sokáig partiban voltak a Gyöngyössel, védekezésük nagyon határozott, szeretik annak nyitottabb formáját is, valamint gyorsak a szélsőik. Most ismét egy olyan szakasz elé nézünk, amikor is két hét alatt öt meccset kell letudnunk, ráadásul különböző stílusú ellenfelek ellen, ez nem könnyű, de igyekszünk megoldani.

Az MKC-nél Trivkovic eltiltott, rajta kívül voltak betegei is a héten a Kövesdnek, de a tréner reméli, hogy ezen kéziseire ma számíthat.

ÉM-MI

Az alsóház állása

7. B. Braun Gyöngyös 21 9 2 10 569-569 20

8. Mezőkövesdi KC 21 8 1 12 528-562 17

9. Ceglédi KKSE 21 5 1 15 565-640 11

10. PLER Budapest 21 5 1 15 521-603 11

11. Sport36-Komló 21 5 1 15 509-625 11

12. Kőnig-Trade Balmazújváros 21 3 2 16 488-599 8


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!