Sport

2015.01.26. 08:36

A széleken nem ment a Vasútnak

Idegenben játszott szombaton az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.

Idegenben játszott szombaton az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.A női röplabda NB I 18. fordulójában fővárosi fellépés várt az Albrecht-MVSC-MVSI csapatára a Palota RSC ellenében, de a csatára sérülés miatt nem tartott a többiekkel Kovács Edina. A forduló előtt nulla pontos – és ezzel utolsó – hazaiak szerették volna végre megszerezni első sikerüket az előttük álló Albrechttel szemben, amely egy hasonló alsóházi rangadót elveszített hat nappal korábban (a budaörsiek nyertek a Kubikban). Az első szettben 9–14-re tudtak vezetni a vendégek, ám a házigazda 18–18-nál egyenlített. Ezt követően a Palota szerzett fórt (23–19), azonban az MVSC felzárkózott, viszont a végjátékot jobban oldotta meg a budapesti csapat. A második játszmában jól pörgött a Vasút, ami az eredmény alakulásában is megmutatkozott (6–9, 13–17). A zöld-fehérek ekkor több elemben is fegyelmezettebbek voltak, mint azt megelőzően. Jobban „sültek” a nyitások, ültek az ütések (Kiss E.-t az egész találkozón lehetett dicsérni), ezenkívül többen (Szajkó, Sitkey) mutattak be jó blokkokat.

Nem lehetett tudni

Fontosnak ígérkezett a harmadik felvonás, ennek tudatában volt mind a két együttes. Egy-két egységgel a miskolciak jártak riválisuk előtt (5–6, 9–11, 11–13, 16–18), közel volt a vezetés, ám 17–19-nél beragadt Toma Sándor csapata. Feljött a Palota részben azért, mert a vendégek sorra rontották el a támadás befejezéseket, és becsúsztak az out-ok. Ezen rosszabb szakasz miatt megfordult az állás, és egyszer csak véget ért a menet – Petrásék részsikerével. A negyedik szettben az volt a kérdés, hogy ki tudják-e csikarni az ötödik felvonást a látogatók. 8–8-ig nem lehetett tudni, hogy mi lesz a végkimenetel, de az biztos: nagyon akartak Csarkóék, hajtottak a parketten. 17–16, 19–18, aztán pedig 20–20 szerepelt az eredményjelző táblán. Néhány pillanattal később 23–21-re ugrott meg a pályaválasztó, s mivel egy-két embernek – ebben az éles szituációban – megremegett a keze az MVSC-nél, befejeződött a találka.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Palota RSC – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

3:1 (24, -18, 20, 22)

Budapest, 100 néző. V.: dr. Árpás, Nagy L.

Palota RSC: Szűcs, Kovács E., Vígh, Dénesi, Petrás, Szikszai. Csere: Lászlop, Császár. Edző: Fodorné Kastner Veronika.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kundrák, Kiss E., Szabó B., Csarkó, Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kocsis, Bertók. Edző: Toma Sándor.

Fodorné Kastner Veronika: – Örülök a mai győzelemnek, mert a bajnokságban először gyűjtöttük be a három pontot.

Toma Sándor: – Egységesen, motiváltan játszott a csapat, sajnos a széleken gyengébbek voltunk a mostani mérkőzésen, ami a kulcshelyzetekben sokat számított.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!