Sport

2014.12.15. 14:49

MKC: Jól muzsikáltak a kövesdiek Balmazban

Vasárnap este vendégként küzdöttek és arattak győzelmet az MKC NB I-es férfi kézilabdázói.

Vasárnap este vendégként küzdöttek és arattak győzelmet az MKC NB I-es férfi kézilabdázói.Jól kezdtek a vendégek, akik két gyors támadás után szereztek előnyt (0–2). Ezután is a vendégek maradtak támadásban, és folyamatosan az előnyüket mutatta az eredményjelző (13. perc: 4–6). Volarevic többször jól avatkozott játékba, és társai is remek mozdulatokkal vétették magukat észre. Később néhány ügyes hazai támadást követően egyenlített a Balmazújváros (17. perc: 6–6), de ez nem szegte a kedvét az MKC-nak. Az első félidő második felében nagyobb tempóra kapcsoltak Radnicék, akik lehetőségeiket kihasználva tetemes előnyt harcoltak ki (24. perc: 7–11). A piros-fehérek a játék valamennyi elemében felülmúlták a hazaiakat: zártan védekeztek, ötletesen támadtak, bátran vállalkoztak, és pontos dobásokkal jeleskedtek. Grünfelder, majd Cuzic és Radnic is pazar gólokat szerzett, a hajrában pedig ezt megfejelte Szepesi és Dzono is (29. perc: 9–15). Kevéssel a lefújás előtt Nagy N. még szépített, aztán Cuzic kihagyott hetesével ért véget az első játékrész.

Magabiztosan

A folytatásban Dzono átlövése ért célba, majd Cuzic vette be a Kőnig-Trade hálóját (34. perc: 11–17), és ez az eredmény már két ponttal kecsegtetett a vendégek számára. Pavlovicot kiállították, de ebből a szituációból sem jött ki rosszul a matyóvárosi alakulat (37. perc: 13–19). A kövesdiek tartották az eredményt, szervezett csapatjátékkal folyamatosan öt–hat góllal vezettek (40. perc: 16–22). Mekaru szép akció végén betalált (17–22), erre pedig Skaliczki László – biztos, ami biztos alapon – időt kért. A 43. percben heteshez jutott az MKC, ezt Cuzic értékesítette (18–24), így tulajdonképpen a vendégek szempontjából izgalommentesen telt az idő. Miután Vasic elszáguldott a jobboldalon, és akcióját sikerrel fejezte be (45. perc: 19–26), eldőlt a mérkőzés sorsa. Nagy kedvvel, helyenként igen jól muzsikáltak a vendégek, akik Trivkovic révén alig több mint tíz perccel a vége előtt már 20–27-re alakították az eredményt. A hazaiak mestere időkéréssel és gyakori cserékkel „operált”, de fordulatot nem tudott elérni. Következett a hajrá, ebben továbbra is a vendégek uralták a játékot. Az 50. percben az erőteljes Dzono vágta a kapuba a labdát (21–28), és ekkor már a legvérmesebb újvárosiak is elveszítették türelmüket. Az MKC-nak az utolsó perceket leszámítva, amelyeknek már nem volt jelentőségük, minden sikerült, Skaliczki László tanítványai így az újabb sikerrel megerősítették helyüket a táblázat közepén. A lefújás után a vendégszurkolók nagy tapssal honorálták kedvenceik nagyszerű teljesítményét.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK – Mezőkövesdi KC 28-32 (10-15)

Balmazújváros, 500 néző. V.: Bán, Szloska.

Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK: Knezevic – Dioris (4), Oláh T. (1), Korsós (2), Bali (6), István P. (3), Curuvija (2). Csere: Oláh Z. (kapus), Mekaru (5), Temesvári (2), Nagy N. (2), Füleki (-), Balázs (-), Hajdu (-), Salamon (1), Horváth (-). Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Mezőkövesdi KC: Volarevic – Szepesi (3), Lókodi (1), Cuzic (7), Trivkovic (1), Dzono (7), Vasic (5). Csere: Holló (kapus), Terenyi (-), Grünfelder (3), Radnic (4), Pálos (-), Molnár F. (-), Pavlovic (-), Nakhayenka (1), Pourghasemi (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2.

Füzesi Ferenc: – A védelmünk és a kapusunk nem találta meg az összhangot, ebből következett az eredmény. Hazai pályán rengeteg gólt kaptunk, ezért nem is érdemeltünk pontot a lelkes és jó napot kifogó Mezőkövesd ellen.

Skaliczki László: – Támadójátékunknak a minősége határozta meg a győzelmünket. Nagyon örülök az idegenbeli sikernek!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!