Sport

2014.12.09. 10:02

Miskolci Jegesmedvék: Száz kell a háromhoz…

Miskolc - Kedden 19 órától Miskolci Jegesmedvék – Debreceni HK Mol Ligás hokimeccs a Népkertben.

Miskolc - Kedden 19 órától Miskolci Jegesmedvék – Debreceni HK Mol Ligás hokimeccs a Népkertben.Legutóbbi két mérkőzésén öt pontot szerzett a miskolci jégkorongcsapat, ugyanis előbb pénteken, büntetők után 2-1-re verte a Ferencvárost, aztán szombaton simán, 6-1-gyel lépett túl a HSC Csíkszeredán. A Maciknál több hiányzó is akadt ezeken az összecsapásokon: Jesse Dudas három meccsre szóló eltiltása a mostani, keddi csatával telik le, vagyis legközelebb a hét végi, erdélyi túrán léphet ismét jégre, míg azt pontosan nem tudni, hogy Majoross Gergely vezetőedző a sérült/beteg Du­schek Dávid, Gőz Balázs, Tyler Metcalfe hármasból kivel számolhat (újra).

Teljesen normális

– Ha lehet így fogalmazni, jobb volt, hogy most hiányoztak ezek az emberek, amikor a tabella második felében található csapatokkal találkoztunk, és nem az élbolyban lévőkkel – mondta ehhez Láda Péter, a Miskolci Jegesmedvék védője. – A hokiban bármikor előfordulhat sérülés, büntetés, s ilyen esetekben az edző sakkozik a rendelkezésére álló emberekkel, hogy mi lenne a leghatékonyabb felállás, úgy a védekezést, mint a támadást tekintve. Belülről úgy érzem, akárki is esik ki a keretből, bízunk egymásban, legyünk bárhogyan összetéve, bármelyik sorban. Persze, az ilyen szituáció hozza magával azt is, hogy annak a korongosnak, aki addig kevesebb időt töltött a jégen, több lehetőség jut, igyekszik ezzel élni, ami csapatsportban teljesen normális.

A 31 esztendős bekktől ezt követően azt kértük, értékelje a két legutóbbi összecsapást, ám közbeszúrtuk azt is, hogy a „csíkiek” azért sokkal gyengébbek, mint az elmúlt időszakban…

– Szerintem ez azért erős megfogalmazás velük kapcsolatban – helyesbített Láda Péter. – Az igaz, hogy volt náluk sok változás, de én egyáltalán nem tartom őket rossz csapatnak, annak ellenére sem, hogy szombaton hat gólt ütöttünk nekik, ők is tudnak meglepetést okozni. Biztos vagyok benne, hogy a hét végén, hazai pályán sokkal jobban fognak teljesíteni ellenünk, úgyhogy oda kell majd figyelnünk ezen az erdélyi túrán. A Ferencvárost csak szétlövés után vertük, sajnos az előnyökkel nem jól gazdálkodtunk, az első harmadban volt olyan, hogy fórban nem tudtunk lövésig sem eljutni. Ezen kívül adódtak ziccereink, csak a kapussal állt szemben valamelyikünk, de elrontottuk az adódó helyzeteket. Amennyiben ezeket értékesítjük, lehet, könnyebb a mérkőzés, de ezen utólag már nem érdemes rágódni, és azon sem, hogy kik hiányoztak nálunk, mert a zöld-fehéreknél is voltak olyanok, akik valamilyen oknál fogva kihagyták ezt a meccset.

Ladányi, a span

A saját nevelésű miskolci hokisnak ezután egyrészt azt hoztuk szóba, hogy az élen állnak, másrészt pedig a DHK elleni, kedd esti ütközetet.

– Jó ránézni a táblázatra, ám még csak a szezon fele ment le, úgyhogy túlzottan nagy jelentőséget nem szabad ennek tulajdonítani – fogalmazott Láda Péter. – Az kétségtelen, hogy ha egy csapat jól szerepel, akkor az pszichésen pluszt jelent, önbizalmat ad, de felesleges előreszaladni, mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Különben is egy bajnokságban nem közben avatnak győztest, hanem a végén… A Debrecen, főleg otthon, pörgős, gyors játékot szokott bemutatni, erre pályájuk is alkalmas, mert picivel kisebb, mint a mienk. Vannak remek korongosaik, például Ladányi Balázs, aki hosszabb kihagyás után tért vissza, az ő ottléte bizonyosan spanolni fogja a DHK-t, én viszont bízom abban, hogy nálunk mindenki száz százalékot fog nyújtani, ami elég lesz az újabb sikerhez.

ÉM-MI

A MOL Liga állása

  • Miskolci Jegesmedvék 24 13 5 2 4 96- 44 51 pont
  • Dab.Docler 23 15 2 1 5 82- 64 50
  • Nové Zámky 24 12 5 2 5 100- 79 48
  • Corona Brasov 24 11 2 7 4 81- 67 44
  • Debrecen 23 9 1 3 10 84- 75 32
  • UTE 26 8 1 3 14 73-117 29
  • FTC 26 6 2 2 16 64- 91 24
  • HSC Csíkszereda 24 1 4 2 17 58-101 13
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!