Sport

2014.09.07. 00:16

Súlyos vereség a Fehérvártól

Kemény erőpróba várt a Jegesmedvékre szombaton, hiszen az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a házigazda Fehérvár AV19 gárdájával mérték össze erejüket.

Kemény erőpróba várt a Jegesmedvékre szombaton, hiszen az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a házigazda Fehérvár AV19 gárdájával mérték össze erejüket.

A házigazda Fehérvár – ahogy azt várni lehetett – nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és alaposan beszorította a Miskolcot. A nagy nyomás az 5. percben érett góllá, amikor Kocsis közelről talált Bálizs kapujába (0-1). Egy perc sem telt el, amikor Lovecchio megduplázta a hazaiak előnyét (0-2). A 9. percben egy gyors ellentámadás végén Sarauer lőtt a hálóba (0-3). Majoross Gergely vezetőedző gyorsan időt kért, hogy egy kicsit rendet tegyen a fejekben. Az újabb miskolci rövidzárlat 34 másodperc múlva azonban ismét gólt eredményezett Lovecchio maradt üresen majdnem szemben a kapuval, és kilőtte a bal sarkot (0-4). Továbbra is a Fehérvár dominált, ám a 18. percben egy gyors kontra végén szépítettek a Jegesmedvék. Korongszerzés után Nagyhoz került a korong a hazai kapu előtt, remekül adott keresztbe, és a lendületesen érkező Metcalfe közelről a hálóba lőtt (1-4).

Maradt a fehérvári fölény

A második harmad nem kezdődött jól, hiszen emberhátrányban hiába szerezték meg a korongot a Macik, újra elvesztették azt, és Marino három méterről kilőtte a felső sarkot (1-5). A 6. percben Bartalis lőtt szép kapásgólt (1-6). Majoross Gergely egy perc múlva kapuscserét határozott el, és a próbajátékra érkező kanadai Zemlak állt a háló elé. A 9. percben emberelőnyben játszottak a Jegesmedvék, Boyle-hoz került a korong, aki oldalról mattolta Rajnát (2-6). A 15. percben Magosi egy lecsorgó korongot ütött az üres kapuba. Előtte ugyanis leütközték Zemlakot, aki sokáig nem is tudott felkelni a jégről(2-7). A 18. percben Lovecchio törhetett egyedül a kapura, és nem is hibázott (2-8).

Hatékonyabb védekezés

A harmadik harmadban ismét Bálizs állt a kapuba, mert Zemlak a leütközése után rosszul lett, és a szünet után nem tudta folytatni a játékot. Ebben a játékrészben a miskolciak sokkal összeszedettebben, hatékonyabban védekeztek, mint korábban, és Bálizs is bemutatott néhány szép védést. Mindez azonban kevés volt ahhoz, hogy gól nélkül lehozzák a harmadot. A 13. percben Maciasra nem figyeltek a védők, aki a bal sarokba lőtt (2-9).

A Fehérvár az egész mérkőzés alatt a Miskolc fölé nőtt, gyorsabban, pontosabban játszottak, és jó százalékban használták ki a helyzeteiket.

A Jegesmedvék vasárnap délután 3 órakor a Grazzal játszanak a bronzéremért.


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - Fehérvár AV19

2-9 (1-4, 1-4, 0-1)

Székesfehérvári jégcsarnok, 1200 néző. V.: Babic, Wolf, Soltész, Pálkövi.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Gőz, Vojtkó, Metcalfe, Nagy, Becze, Sagert, Dudas, Láda B., Cohen, Dansereau, Boyle, Dósa, Tóth, Hajós, Popovics, Budai, Ritó, Roczanov, Szilágyi, Miskolczi, Zemlak(k). Edző: Majoross Gergely.

Fehérvár AV19: Robinson – Ejdepalm, Szirányi, Kocsis, Bartalis, Marino, Vincze, Macias, Reiter, Kovács, Tokaji, Erdély, Banham, Sarauer, Orbán, Kóger, Wehrs, Lovecchio, Sikorcin, Magosi, Rajna(k). Edző: Rob Pallin.


Gól: Metcalfe ill., Kocsis, Lovecchio(3), Sarauer, Marino, Bartalis, Magosi, Macias

Kiállítás: 10 perc illetve 6 perc


Majoross Gergely: - Korábban többször mondtam, hogy azért kell erősebb ellenfelek ellen játszanunk, hogy rávilágítsanak a kijavítandó hibáinkra. Ma ez nagyon hangsúlyosan megtörtént. Minden gólunkat komoly hiba előzte meg, de még inkább probléma volt, hogy úgy tűnt, megilletődötten játszunk. Vannak rossz szokásaink a koronggal, amelyeket le kell küzdenünk, ha sikeresek akarunk lenni. Örülök, hogy ezeket a hibákat felszínre hozta a mérkőzés. Ez sokkal hasznosabb volt, mintha egy gyengébb ellenfelet megvertünk volna egy gyenge meccsen. Minden játékosnak meg kell értenie, hogy sokkal okosabban, pontosabban kell játszanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!