Sport

2014.01.14. 11:06

Újabb bravúr a tiszaújvárosi kosárlabda sportban

Tiszaújváros - Szűk egy hét alatt két óriási sikernek örülhettek a tiszaújvárosi kosárlabdát kedvelők.

Tiszaújváros - Szűk egy hét alatt két óriási sikernek örülhettek a tiszaújvárosi kosárlabdát kedvelők.

A Hepp Ferenc Kupa bronzérmének megszerzése után az Eötvös Gimnázium D6-os fiú kosárlabda csapata is nagy bravúrt hajtott végre. A Békésen megrendezett országos elődöntőn az első helyen végeztek, ezzel jogot szerezve a két hét múlva ( jan. 24-26) rendezendő paksi országos döntőn való részvételhez.

Nehéz út vezetett idáig. A sikeres megyei bajnokság után, az Eötvösisták az országos selejtezőn is győztek mindkét mérkőzésen a Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola ellen. Majd következett az országos elődöntő Békésen, ahova 4 város-iskola csapatai kerültek be.

Az első mérkőzésen fiaink simán legyőzték az Egri Dobó István Gimnázium fiait (63-23), a Békésiek pedig a nagy esélyes debreceni Tóth Árpádot verték meg

A döntő nehéznek ígérkezett a házigazdákkal. De végül is a tiszaújvárosiak diadalmaskodtak egy látványos, színvonalas és izgalmas mérkőzésen. Eredmény: 83 - 74


Végeredmény:

1. Eötvös Gimnázium, Tiszaújváros

2. Szegedi Kiss István Református Gimnázium, Békés

3. Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen

4. Dobó István Gimnázium, Eger


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!