Sport

2013.09.02. 10:06

Még pacsi is volt a végén

A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Diósgyőri VTK az Újpest FC-t fogadta szombaton este.

A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Diósgyőri VTK az Újpest FC-t fogadta szombaton este.Az már a kezdés előtt kiderült, hogy a két csapatnak ezen meccse messze nem olyan hangulatú lesz, mint az volt, a korábbi években. Hiszen az újpesti ultrák a névre szóló beléptetés ellen tiltakozva nem tették tiszteletüket Diósgyőrben, és a hazai ultrák törzshelyének foghíjas része is hasonló döntésről árulkodott, nem is szólva a szektor elé, a kerítésre kiakasztott ,,A listázás nem pálya" feliratú drapériáról. Amíg a hazai ultrák a stadionhoz közeli vendéglátó helyen várták a tévéközvetítés kezdetét, eközben, néhány perccel a meccs kezdése előtt, a stadionban néhány rendező eltávolította a kerítésről a már említett (a) drapit, majd nem sokkal később a két csapat játékosai ,,A gyűlölet nem pálya" feliratú molinó mögött masíroztak ki a játéktérre. Az ügyeletes foci moguloknak a ,,szeressük egymást gyerekek" szlogen útjára nem sikerült ráterelniük a két együttes ultrák nélküli táborát, amikor egymást szapulták bizonyára nem jutott eszükbe, hogy a két klub között már egy kis hidat is vertek azzal a futball outsiderek, hogy a DVTK néhány hete olyan sportigazgatót szerződtetett, aki még ma is tagja az újpesti csapatnak, bár kora alapján már csak az öregfiúkénak.

" target="_blank">Szóval a hangulat nem volt a régi, de még így is jóval a magyar átlag felett volt, a szombati, diósgyőri éjszakában, ahol valamivel kevesebb, mint fél ház előtt indult útjára a labda. Hogy az elmúlt évek alapján a diósgyőri szinten csekélynek számító nézőszám oka az újabb élő tévés közvetítés, vagy a Bajnokok Ligáját is felülmúló kései kezdés (a DVTK története során még soha nem kezdett ilyen későn hazai bajnokit), vagy a horror jegyárak voltak, az valószínűleg nem fog kiderülni, de lehet, hogy a ritka forint nem kisebb a sűrű fillérnél, vagyis a ,,lényeg", a pénz, a bevétel nem volt kevesebb, mint a legutóbbi Diósgyőr – Újpest meccsen, és ez esetben biztos van olyan, aki szerint a jegyár emelés jó döntés volt, a kevesebb ember kevesebb probléma gondolatkör mentén (ha a stadion kapacitásmenedzsmentje felőli megközelítéssel nem foglalkoznak).

Más volt benne

A találkozó alaphangját Tisza veszélyes szabadrúgása adta meg, de ettől nem az övéi, hanem az újpestiek indultak be, akik az első fél órában több góllal kecsegtető akciót vezettek, köszönhetően annak, hogy nagyon sokszor már a hazaiak térfelén sikerült labdát szerezniük. Ekkoriban elsősorban Simon K. játszhatta a ,,féktelenül" főszerepét, aki a bal oldalról érkezve megállathatatlanul jutott be több alkalommal is a Vági és Vadász közötti résbe. Hogy nem sikerült gólt szerezniük a lila-fehéreknek, az nem csak rajtuk múlott, Rados jó védései állítottak ennek akadályt, illetve a 4. percben, amikor ő tehetetlennek bizonyult, mert Simon K. átívelte felette a labdát, a Diósgyőrbe igazolása előtt az átlagosnál jóval gyorsabb játékosként beharangozott Husic mutatta be, hogy van a lábában sebesség: a kapu torkából vágta ki a labdát, góltól mentve meg ezzel csapatát. A meccs első harmada alapján nem sok jó nézett ki a Diósgyőrnek, a fehér mezesek ,,elhalványozták" az első fél órát, de aztán egy villanás kivezette a sötétben tapogatózókat a fényre: Abdouraman remek mozdulatsora végén, tulajdonképpen gólt rúgatott Kosticcsal. Innentől kezdve mintha egy másik Diósgyőr futballozott volna, a hazaiak magabiztosabbak lettek, a vendégek meg eltűntek.

Aztán jött valaki, aki felhívta magára a figyelmet. Ez Németh Á. Játékvezető volt, aki Barczinak a 42. percben történt emelését benézte, valószínűleg úgy látta, hogy Balajcza kapus a 16-oson kívül kifutva kézzel ért a labdához, ezért megállította a játékot, akkor, amikor a labda Tiszánál volt, és a csatárnak jó esélye volt arra, hogy gólt szerezzen. Nem lett előnyszabály, nem lett kiállítás, végül lesállás miatt kifelé következett szabadrúgás, annak ellenére, hogy ilyet az oldalvonali asszisztens nem jelzett. Ekkor ez a mérkőzés kimenetelét befolyásoló hibának tűnt, de aztán a második félidő elején a játékvezető szerencséjére, segítségére sietett a Diósgyőr, azzal, hogy egy szép góllal újabb témát szolgáltattak.

Bár az Újpest kétgólos hátrányában hajtott, próbálkozott, a meccs első harmadában mutatott támadójátékát nem tudta megközelíteni. Így aztán Sivic edzőnek még arra is volt lehetősége, hogy élesben néhány új felállást próbáljon ki (Abdouraman lecserélése után Kosticot vitte hátrébb, majd bő tíz perccel később Alvest tette fel mellé másik szűrőnek). Az Újpest elleni siker azt jelenti, hogy két egymást követő meccsét nyerte meg a DVTK, úgy, hogy ezeken gólt sem kapott (vagyis Rados még gól nélküli). A mostani játék minőségét jelzi, hogy a meccs után a szurkolók a lelátón maradtak, ünnepelni a csapatot, és a végén még pacsizásra is sor került, ebben az évadban hazai pályán először.


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-0 (1-0)

Diósgyőr, 4000 néző. V.: Németh Á. (Viszokai, Aradi).Diósgyőri VTK: Rados (7) – Vági (6), Vadász (6), Kádár (7), Husic (7) – Takács P. (6), Abdouraman (7) – Nikházi (6), Kostic (6), Barczi (6) – Tisza (7). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Újpest FC: Balajcza (7) – Ligot (6), Mihajlovic (6), Juanan (6), Antón (5) – Tshibuabua (6), Vasiljesvic (6), Balogh B. (5), Simon K. (7) – Kabát (5), Ahjupera (5). Vezetőedző: Kozma István.

Csere: Mihajlovic helyett Litauszki (6) a 43., Ahjupera helyett Lázár (6) az 58., Abdouraman helyett Bacsa (6) az 59., Takács P. helyett Alves (-) a 71., Tshibuabua helyett Horváth R. (-) a 71., Nikházi helyett Gosztonyi (-) a 81. percben.

Sárga lap: Tshibuabua a 9., Antón a 71., Litauszki a 75., Rados a 88. percben.

Gólszerző: Kostic (1-0) a 36., Kádár (2-0) az 51. percben.


Sivic Tomislav: – Izgalmas mérkőzés volt, ahogy azt vártuk. Az Újpest az első 15 percben jobb volt, 2-3 helyzetük adódott, utána összeszedtük magunkat, visszajöttünk a meccsbe, és kontrolláltuk a találkozót. Jó időben rúgtuk a gólokat, küzdés volt végig. Pozitív, hogy ez a második meccs, amelyen nem kaptunk gólt. Mondtam korábban, hogy egy picit mindig fejlődünk, szerintem ebből most is látszott valami. Gratulálok a csapatnak, fontos győzelem volt a mai.

Kozma István: – Úgy érzem ezen a meccsen nem volt velünk a szerencse, az első 35 percben jól játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki és eldönthettük volna a mérkőzést. Ezt nem tettük, viszont kaptunk egy buta gólt, de talán ettől is rosszabb, hogy az egyik védőnk megsérült, és nem tudtuk őt pótolni, mivel védők tekintetében, létszámában nem állunk jól. A második félidőben nem igazán játszottunk jól, siettettük a játékot. Aztán a pontrúgásból kapott gól után a Diósgyőr már könnyebben játszott.



A gólok története:

36. perc: Abdouraman szerzett labdát a felezővonal közelében a jobb oldalon,és tőle szokatlan módon megindult a szélen, majd amikor a 16-os magasságába ért, felnézett és középre adott. A jó beadásra a középen érkező két diósgyőri közül Kostic lépett vissza, és a 11-es pont mellől jobbal, kapásból, nagy erővel a kapuba bombázott, 1-0.


51. perc: Tisza végzett el szabadrúgást a bal oldalról, de ezúttal nem a kaput célozta meg, hanem középre ívelt, ahol Kádár a 11-es pontnál lehajolva fejjel megcsúsztatta a labdát, így az a kapu bal alsó sarkába vágódott, 2-0.



Köszöntés

A meccs előtt két hazai játékost köszöntöttek, mindketten az első jubileuminak számító kerek számot érték el, vagyis az 50. NB I-es meccsüket. A 24 éves Barczi Dávid az 5. fordulóban, Pápán, a 27 esztendős Vadász Viktor pedig az Újpest ellen érte el ezt a ,,kerekséget".


Kapcsolódó cikkek:

Szombaton este az Újpest ellen megszerezte első hazai győzelmét a DVTK az NB I 2013/2014-es idényében. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

Miskolc - Nem jutott be a DVTK-Újpest FC szombat esti mérkőzésére Orbán Viktor és Dávid Ibolya “alteregója” sem - tudtuk meg. Beléptetésüket a házigazda diósgyőri csapat biztonsági szolgálata nem politikai okból tagadta meg.

Miskolc - A DVTK - Újpest (2-0) mérkőzés után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 6. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC csapatát fogadta szombaton 21 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!