Sport

2013.06.02. 19:19

Kövesdi örömkönnyek Csepelen

Mezőkövesd - Valóra vált a matyóföldiek álma: labdarúgó csapatuk szombaton este kiharcolta az NB I-es tagságot.

Mezőkövesd - Valóra vált a matyóföldiek álma: labdarúgó csapatuk szombaton este kiharcolta az NB I-es tagságot.Mezőkövesdi sporttelep, szombat délután három óra. Indul a szurkolóbusz, indul a mikrobusz, indulnak a kocsik. Irány Csepel, FTC tartalék – Mezőkövesd-Zsóry.

– Fiúk, visszafelé már NB I-es szurkolóként jövünk – mondja széles mosollyal dr. Fekete Zoltán, a város polgármestere.

Balczó-jóslat

Csepel, szombat délután öt óra. Vagy százötven mezőkövesdi szurkoló hangol. A klubházban nézzük a tablókat. Az egyikről Balczó András, a magyar sport valaha született egyik legnagyobb alakja tekint ránk.

– Őt is a magasba dobálták, minket is a magasba fognak dobálni – jósolja Hagyacki József, az MSE-Zsóry ügyvezető elnöke.

Pár méterrel odébb Tállai András társadalmi elnök „leltároz”:

– Huszonnyolc éve szakosztályvezetőként kezdtem, most NB I-es klubvezető lehetek. Óriási utat tettünk meg.

Szombat este hat óra. Esik az eső. Véber György vezetőedző és Sivák Sándor másodedző a kispad mellett áztatja magát. Semmi nem számít, az aranyért mindent.

Lipusz Norbert a VIP-helységben számolgat:

– Sokan rendelkezünk NB I-es múlttal. Például Dobos, Éles, Irhás, Bagi, Bognár, Szalai, Farkas B., Lakatos, Szántai, Menougong és jómagam, meg természetesen a mester is. Mégis alig várom, hogy vége legyen és ünnepeljünk.

Bajnokcsapat

Szombat este hét óra negyvennyolc perc, elhangzik Berger játékvezető hármas sípszava. A kövesdi szurkolók nem bírnak magukkal, teli torokkal üvöltik:

– Bajnokcsapat, bajnokcsapat! Véber Gyuri, Véber Gyuri! Tállai Bandi, Tállai Bandi!

A volt polgármester, a mostani belügyi államtitkár könnyezik. Ölelgetik, meg mindenki ölel mindenkit. Folyik a pezsgő, rázzák és locsolják, mint a Forma 1-ben.

– A szinte elérhetetlen álomból valóság lett – mondja szokásos mosolyával Bocsi Anna ügyvezető igazgató.

Szombat este nyolc óra öt perc. Zeng a mezőkövesdiek öltözője. Ki gatyában, ki anélkül zuhanyozik. Persze nem vízzel, pezsgővel. A játékosok egymás nyakában, ki az asztalon, ki a gyúrópadon, ki a padokon. Énekelnek. Énekelnek? Nem, inkább rigmusokat kiabálnak.

Szombat éjszaka tizenegy óra. Mezőkövesd, városi sportcsarnok előtti tér. Vagy ötszázan vannak. A Miskolci Illés Emlékzenekar játszik. A színpadra szólítják az MKC férfi kézilabdázóit, majd a labdarúgókat. Utóbbiak érmeit Bánki Erik, az MLSZ elnökségének tagja adja át, majd mindenki azt eszik és iszik, amit csak akar. Rántott hús, babgulyás, fasírt, hidegtálak, sültszalonna.

Vasárnap hajnal, nulla óra harminc. Kezdődik a tüzijáték, majd ráadásként jön az utcabál. Boldogság a köbön, tombol mindenki. Soha el nem felejthető pillanatok részesei vagyunk, köszönjük fiúk!

(Az MSE-Zsóry NB II-es labdarúgó csapatának utolsó meccséről, majd az ünnepléséről készített helyszíni riportunk az Észak-magyarország június 3-i számában olvasható)


Örömszavak

Szántai Levente kapus, csapatkapitány: „Hálás vagyok a sorsnak, hogy részese lehetek ennek az eufóriának. Ízlelgetem ezt a csodát: NB I-esek lettünk!"

George Menougong, támadó: „Én korábban NB II-es bajnok lettem a Nyíregyházával és a DVTK-val, most pedig a Mezőkövesddel. Szavakban nem lehet kifejezni ezt a boldogságot!”

Hamar Ádám, támadó: „Tizenhat gólt szereztem, de nem ez számít. Bajnokok vagyunk, ez fenomenális, káprázatos teljesítmény.”

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere: „Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek itt, a Matyóföldön. NB I-es kézilabda, NB I-es labdarúgás. Örömünk határtalan, boldogságunk felülmúlhatatlan.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!