Sport

2013.04.10. 14:04

Luque - DVTK: Fordulat 42 nap alatt

Miskolc - Februárban még játszani akart a középpályás, most pedig hirtelen (?) visszavonul a szezon végén.

Miskolc - Februárban még játszani akart a középpályás, most pedig hirtelen (?) visszavonul a szezon végén.Az 1977. október 16-án született José Juan Luque Jiménez 2011. február 12-én, a szlovák MFK Kosice elleni előkészületi találkozón mutatkozott be a DVTK-ban, és mindjárt gólt is szerzett a 3-2-re megnyert összecsapáson.

– Az alapján, amit eddig mutatott Luque, értem ezalatt a pénteki edzést és a szombati meccset, arra tettem javaslatot a klubvezetésnek, hogy amennyiben sikerül megegyezniük az anyagiak terén a játékossal, akkor szerződtessük le a DVTK-hoz – mindezt Benczés Miklós, az akkor még NB II-es diósgyőriek edzője mondta honlapunknak.

Erre végül – hivatalosan – február 21-én került sor. Az ibériai légiós ekkor kötött kontraktusa 2011. december 31-ig szólt az Andrássy úton, amit 2011. októberében 2013. június 30-ig hosszabbított meg.

Kedvencé vált

Luquéval az Észak-Magyarország 2011. február 28-i számában készült interjú, amelyben a futballista úgy fogalmazott: bár 33 éves, formájára a kora nincs hatással. Egyben hozzátette azt is, a DVTK-ról addig semmit sem tudott, illetve azt, hogy számára kihívás a magyar másodosztályban szerepelni, küzdeni a feljutásért. A középpályás egyébként egy spanyol és egy magyar vállalkozó ismertségének köszönhetően került Miskolcra – első külföldi állomáshelyére. Az ezt megelőző fél évben nem volt csapata, az ötödosztályú Castilleja CF-nél tréningezett.

Első diósgyőri találatát 2011. április 10-én, a Debrecen II elleni idegenbeli mérkőzésen szerezte. Abban a fél szezonban összesen 10 meccsen lépett pályára piros-fehér színekben. A következő idényben – immár az NB I-ben – 27 mérkőzésen 9-szer talált be az ellenfelek kapujába, idén, eddig, 15/4 a mérlege. Időközben két honfitársa is Diósgyőrbe szerződött, Francisco Gallardo 2011. június 17-én, míg Fernando Fernandez 2012. február 4-én. Luque, teljesítményének köszönhetően, a szurkolók kedvence lett, megkapta a csapatkapitányi szalagot is.

Szentes Lázár szakmai igazgató a februári ankéton a szerződéshosszabbítást firtató kérdésre azt válaszolta: ,,Beszéltem Joséval, ez fontos állomása a hosszabbításnak. A klub is rövidesen megteszi az ajánlatát és mindenki megnyugvására hamarosan rendeződik a kérdés." Maga Luque ekkor ennyit nyilatkozott: ,,Játszani szeretnék, a döntés a klubnál van." Ekkor tehát még minden jel arra mutatott, hogy Luque folytatja pályafutását, és hamarosan új szerződést ír alá... Mi fordulhatott meg, mi történhetett az azóta eltelt 42 napban?

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!