Sport

2013.01.15. 06:53

Férfi kézilabda-vb: Megtisztelték az ausztrálokat

Madrid - Harmincgólos győzelemmel folytatta világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Madrid - Harmincgólos győzelemmel folytatta világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott."Az elsőtől az utolsó percig komolyan vették a fiúk az ausztrálok elleni mérkőzést, így adtuk meg a kellő tiszteletet az ellenfélnek" - mondta Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi-kapitánya a hétfő esti, fölényesen győzelem után. A mieink a spanyolországi világbajnokság második csoportkörében harminc góllal, 43-13-ra nyertek a szerény képességű riválissal szemben. Mocsai Lajos hozzátette: ez a hatvan perc arra is jó lehetőséget kínált, hogy a nyitó találkozón kevesebbet szereplő játékosok több szóhoz jussanak.

Ezzel pedig a pályára küldött kézilabdázók igyekeztek élni: hibátlan teljesítményt nyújtott a találkozón Krivokapics Mirolad, Lékai Máté és Nagy Kornél, a csapat legeredményesebb tagja pedig ezen az estén az irányító Császár Gábor volt, aki nyolc góllal terhelte meg az ausztrálok hálóját. A beállós Szőllősi Szabolcs is igyekezett bizonyítani a szakvezetés felé.

- Azt sejtettük, hogy a pontveszteség veszélye ezúttal nem fenyeget minket, hiszen komoly tudáskülönbség áll fönn a két csapat között - tette hozzá Szőllősi Szabolcs. - Ettől függetlenül igyekeztünk kiszolgálni a közönséget, és felhasználni ezt a találkozót a felkészülésre. Kedden este ugyanis Horvátország ellen egy rendkívül komoly ütközet vár ránk. Az első két győzelem után, most két nagyon nehéz erőpróba következik, ami meghatározza a helyünket ebben a csoportban.

Császár Gábor szerint nyár óta sok minden változott, így nem esélytelen a magyar válogatott a horvátokkal szemben sem. A tavalyi Európa-bajnokságon 24-24-es döntetlent játszottunk ellenük, Londonban viszont két alkalommal is a déli szomszédok győztek.

- Az olimpián valóban nem jött ki ellenük a lépés - fogalmazott Császár Gábor. - Azóta többször is visszanéztem azokat a mérkőzéseket, és szerintem a többiek is tanultak belőle. Kicsit pontosabb játékkal lehet esélyünk ellenük. Nyár óta sok minden történt, mindkét válogatott valamelyest átalakult. Nagyon remélem, hogy elég egységesek leszünk ahhoz, hogy a madridi csoportban folytatni tudjuk a jó szereplésünket.

A világbajnokságon kedden három találkozót rendeznek a spanyol fővárosban: a program 16.45-től az Egyiptom - Algéria találkozóval kezdődik, majd ezután a házigazda spanyolok az ausztrálokat fogadják. Végül a hétfőihez hasonlóan, 21.15-től következik a londoni olimpiai bronzmérkőzés visszavágója, a Magyarország - Horvátország összecsapás.

A tények

Férfi kézilabda világbajnokság  

Csoportkör, 2. forduló, Madrid

Magyarország - Ausztrália 43-13 (23-7)

A magyar válogatott gólszerzői: Császár (8), Szőllősi (7), Krivokapics (6), Lékai (5), Vadkerti (3), Mocsai T. (2), Iváncsik G. (2), Harsányi G. (2), Putics (3), Nagy K. (1), Zubai (2), Ancsin (2).

- Marosréti Ervin, Madrid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!