Sport

2012.08.28. 07:34

MJJSE: Őrült meccsen győzelem büntetőkkel

A Jegesmedvék két héten belül másodszor mérkőztek meg hétfőn a Nagymihály csapatával, ezúttal idegenben, és ismét sikerült őket legyőzni.

A Jegesmedvék két héten belül másodszor mérkőztek meg hétfőn a Nagymihály csapatával, ezúttal idegenben, és ismét sikerült őket legyőzni.

A Macik ezúttal sem tudtak teljes csapattal kiállni, hiszen sérülés miatt hiányzott Farmanara, Rafaj, Sijka és Popovics is, viszont jégre lépett egy visszatérő miskolci játékos, Gőz Balázs. Az első helyzet a miskolciak előtt alakult ki a 2. percben, de a kapu előtti kavarodást nem sikerült gólra váltani. Gyenesnek először a 4. percben kellett védenie, és ezt magabiztosan meg is tette. A 13. percben előnyben játszottak a hazaiak, és Gyenesnek ekkor egy nagy védést is be kellett mutatnia. A 14. percben Szilágyi löketét fogta a szlovák kapus. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Nagymihály: egy lecsorgó korongot Vanicky kotort a kapuba (1-0). A középkezdés után Nagy szlalomozott át a védőkön, de lövését hárította a hazai portás. A 19. percben Nagy remek korongot adott Miskolczinak, aki meg is csinálta a szép cselt, emelését azonban hatástalanította a kapus.

Elképesztő harmad öt góllal

A második harmadban gyorsan megfordította a mérkőzés állását a Miskolc. Az 5. percben szép kombináció után Ritó lőtt gólt, úgy, hogy a kapus már csak a vonal mögött tudta megfogni a korongot (1-1). Egy perc telt el, amikor Nagy közelről mattolta a hazai kapust (1-2). A 7. percben egymás után kétszer is remek reflexmozdulattal védett Gyenes. A 9. percben a hazaiak a felsővasat zörgették meg. A 14. percben Dubek ment el a jobb szélen, középre adását Túróczy értékesítette (1-3). Két perc múlva Nagy vitte be a korongot a támadó harmadba, majd a lábak között kilőtte a jobb alsó sarkot (1-4). A 17. percben Ritó nagy lövése a felsővasról a gólvonalra, majd onnan kipattant. Húsz másodperccel a harmad vége előtt Czuba remek passzal hozta helyzetbe a kapu előtt álló Nagyot, aki nem is hibázott (1-5).

Hibátlan büntetők

A harmadik harmadban szinte minden az ellenkezőjére fordult. A Jegesmedvék rengeteget hibáztak, sok kiállítást kaptak, és bár Nagy és Czuba lőtt egy-egy gólt, kaptak közben hatot, így lett a végeredmény 7-7. Öt perc hosszabbítás nem hozott gólt, jöhettek a büntetők. Miskolczi, Czuba és Fodor is belőtte, Gyenes egyet kivédett, így a mérkőzést a Jegesmedvék nyerték meg.

 Jegyzőkönyv

HK Mladez Michalovce - Miskolci Jegesmedvék 7-8 (1-0, 0-5, 6-2, 0-0, 0-1)

Nagymihályi jégcsarnok 500 néző, V: Sykora, Jobbágy, Smerek

MJJSE: Gyenes – Dubek, Hegyi, Czuba, Szirányi, Miskolczi, Budai, Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Nagy, Orosz, Wéber, Fodor, Atkinson, Túróczy, Gőz, Budai K. (k). Edző: Tim Kehler.

Gól: Ritó, Nagy (4), Túróczy, Czuba, Fodor

Kiállítás: perc illetve perc

Tim Kehler: - Érdekes és tanulságos mérkőzés volt. Az első harmadban lassúak voltunk, nem azt játszottuk, amit tudunk. A szünetben megbeszéltük a hibákat, és a második harmad szinte tökéletesre sikerült. Nagyszerű kapusteljesítmény, kitűnő védekezés és egészen kiváló támadójáték jellemezte ekkor a csapatunkat. A harmadik harmadban a játékosok tudat alatt kiengedtek, talán azt hitték már megnyerték a meccset. Ráadásul sok kiállítást kaptunk, és ez együtt vezetett ahhoz, hogy az ellenfél kiegyenlített. Ez egy jó lecke volt, muszáj ebből tanulnunk: nincs lefutott meccs, az utolsó pillanatig hajtani kell, és persze okosabban játszani. A szétlövés jól sikerült, hiszen mind a hármat belőttük, ez mindenképpen bíztató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!