Sport

2012.05.11. 16:06

Asztalitenisz világselejtező - Lovas továbbjutott a csoportjából

Doha, 2012. május 11., péntek (MTI) - Lovas Petra megnyerte pénteki mérkőzését, így második helyen továbbjutott a csoportjából az asztaliteniszezők utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, a dohai világselejtezőn.

Doha, 2012. május 11., péntek (MTI) - Lovas Petra megnyerte pénteki mérkőzését, így második helyen továbbjutott a csoportjából az asztaliteniszezők utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, a dohai világselejtezőn. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar játékos - aki a csütörtöki nyitónapon egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el - harmadik meccsén a moldovai Aliona Ninél bizonyult jobbnak négy szettben.

Jakab János 3-1-es vezetésről 4-3-ra kikapott a kínai származású, lengyel színekben versenyző Wang Zeng Yitől, de ha esti találkozóján legyőzi norvég ellenfelét, ő is folytathatja a kieséses szakaszban.

A csoportokból az első kettő jut-jutott a 32-es táblára, a kieséses szakaszba. Lovas magyar idő szerint 19:30 órától játszik majd a legjobb 16 közé kerülésért, az ellenfele egyelőre nem ismert.

 

Eredmények:

nők:

3-as csoport:

Lovas-Ni (moldovai) 4-0

csütörtökön:

Lovas-Dubkova (fehérorosz) 4-0

Dvorak (spanyol)-Lovas 4-0

A csoport végeredménye: 1. Dvorak 3 győzelem, 2. Lovas 2, 3. Dubkova 1, 4. Ni 0

 

férfiak:

16-os csoport:

Wang (legyel)-Jakab 4-3

Később:

Jakab-Ronneberg (norvég) 18:45 ó

csütörtökön:

Jakab-Li Chia Sheng (tajvani) 4-1

Jakab-Oluyomi (nigériai) 4-0

 

Az már eldőlt, hogy egyesben csak a már korábban indulási joghoz jutott Póta Georgina és Tóth Krisztina, illetve Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám állhat majd asztalhoz Londonban, de amennyiben Lovasék sikerrel járnak a katari fővárosban, a magyar válogatottak a csapatversenyben is ott lehetnek az ötkarikás játékokon.

Alapesetben a nőknél az első hat, a férfiaknál pedig az első kilenc hely ér majd kvótát Dohában, de ezek a számok változhatnak.

Az olimpiai csapatversenyen a hat földrész legjobbja (az idei világbajnokságon nyújtott teljesítmény alapján, feltéve, hogy 3, 2 vagy 1 játékosa korábban már kvótát szerzett), a rendező ország, valamint az egyesekben legtöbb játékost adó kilenc nemzet vehet részt. Amennyiben kilencnél több nemzet felel meg a kvalifikációs szabályoknak, akkor a csapat-vb-n kialakult rangsor dönt. Dortmundban a magyar nők a 11., a férfiak pedig a 17. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!