Sport

2012.01.22. 19:04

Izland lefékezte a válogatottat

A Szerbiában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjét vereséggel kezdte a magyar válogatott. A mieink a pekingi olimpia ezüst és a legutóbbi kontinenstorna bronzérmesétől kaptak ki hat góllal.

A Szerbiában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjét vereséggel kezdte a magyar válogatott. A mieink a pekingi olimpia ezüst és a legutóbbi kontinenstorna bronzérmesétől kaptak ki hat góllal. Az Izland elleni összecsapáson egyértelműen látszott a fáradtság a magyar játékosokon. A védekezéssel nem volt nagy gond, hiszen a csoportmérkőzéseken rendre harminc fölött lőttek az északiak, ám a támadójátékunk ezúttal nagyon halovány volt. A góltermelésben egyedül Császár Gábor jeleskedett, a többiek nagy termetű izlandiak között nehezen éltek meg. Az átlövési kísérleteket rendre leblokkolták, de emellett sok próbálkozás elkerülte a rivális kapuját. A második játékrészben csak futott az eredmény után a magyar csapat, de az izlandiak végig kézben tartották az irányítást, így megérdemelt győzelmet arattak.

Kontroll alatt voltunk

- A csoportmérkőzések végére elértük fizikai teljesítőképességünk határát – fogalmazott mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Mocsai Lajos szövetségi-kapitány. – Sajnos az elmúlt két napban a regeneráció nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük. Fáradtan mozogtunk a pályán, már az elején elhibázott ziccerek után látszott, hogy ez nem a mi napunk. Izlandnak csak gratulálni lehet, mert végig kontroll alatt tartott bennünket. Nekünk most az a feladatunk, hogy a szlovén-meccsre összekapjuk magunkat, mert a sorsunk még mindig a saját kezünkben van.

Nem rejtette véka alá az örömét az izlandiak szakvezetője: Gudmundsson Gudmundur szerint remek mérkőzést játszottak a magyarokkal, egy rövid szakasztól eltekintve, végig vezetve nyertek meg.

- Remek támadásokat vezettünk, és ezen a napon a védekezésünk is a helyén volt – vélekedett az izlandi mester. – A magyarok ezúttal nem olyan formában kézilabdáztak, mint a franciák ellen. Sikerült őket lefékeznünk, nagyon örülök, hogy két ponttal kezdtük meg a középdöntőket. Így még nem reménytelen a helyzetünk.

A magyar válogatott a keddi szünnap után, szerdán Szlovénia ellen lép pályára. Az a mérkőzés már a csoporttalálkozókhoz hasonlóan este 20.10-kor kezdődik.

Jegyzőkönyv

Magyarország – Izland 21-27 (10-14)

Újvidék, 4500 néző. V.: Nikolics, Stokovics (szerbek)

Magyarország: Fazekas – Harsányi (3), Mocsai T. (2), CSÁSZÁR (7), Zubai (-), Ilyés (5), Iváncsik G. (1). Csere: Mikler (k), Laluska, Ancsin (1), Putics (1), Schuch (-), Nagy K. (-), Vadkerti (1), Szöllősi (-). Szövetségi-kapitány: Mocsai Lajos.

Izland: Gustavsson – Olafsson (4), Hallgrimsson (2), Svavarsson (3), Jakobsson (-), ATLASON (5), SIGURDSSON (5). Csere: GUNNARSON (4), Palmarsson (2), Ingimundarson (-), Ragnarsson (1), Karason (1), Gudmondsson (-). Szövetségi-kapitány: Gudmundsson Gudmundur.

Marosréti Ervin, Újvidék. Fotó: Teremy Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!