Sport

2010.11.09. 17:05

Részben vagy teljesen eladná a Fradit McCabe

<p>Részben vagy egészben értékesítené a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-ben lévő érdekeltségét Kevin McCabe - tudatta maga a brit üzletember kedden az ftc.hu-n a csapat hivatalos közleményében.</p>

A közleményből kiderül, hogy ennek oka fejlesztési terveinek a gazdasági válság miatti megakadása, és a 2009-2010-ben eredménytelenül lefolytatott tárgyalásai lehetséges magyar befektetőkkel. Mindezek alapján új, akár nemzetközi partnert keres, akivel közösen irányítanák a Fradit, vagy teljes érdekeltségét eladja megfelelő és méltó befektetőnek - fogalmaz a Ferencvárost 2008 óta birtokló McCabe.

Beigazolódtak az utóbbi időben terjedő pletykák, Kevin MCabe bejelentette: részben vagy egészében megszabadulna a Ferencváros labdarúgó-csapatától. Keddi közleménye szerint üzleti partnert keres, aki segítséget nyújtana a zrt. fejlesztésének következő szakaszában.

A Fradi közleménye sikeresnek ítéli az angol Sheffield United, kínai és ausztrál csapatokat is birtokló McCabe három éves ténykedését: az egylet visszakerült az első osztályba, ahol mára megszilárdította helyét az élvonalban és lehetősége van arra, hogy jövőre európai kupában induljon.

McCabe fő fejlesztési terve volt új stadion építése, amit azonban át kellett ütemezni a gazdasági válság miatt, amely különösen sújtotta a bankokat és az ingatlanszektort. Az 2009-2010-ben lefolytatott tárgyalások során azonban nem érkezett ajánlat lehetséges magyar befektetőktől.

Emiatt döntött úgy McCabe, hogy olyan új, akár nemzetközi partnert keres, aki vele együtt közös tulajdonosává válna a társaságnak és közösen irányítanák az üzletet. A másik megoldás, hogy eladná teljes érdekeltségét olyan befektetőnek, akit megfelelőnek és méltónak tart a Ferencváros történelméhez és örökségéhez, s aki vállalja a felelősséget "a Ferencváros Labdarúgó Zrt. szükségleteivel és az illetékes hatóságok rendelkezéseivel összhangban".
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!