Sport - Foci

2010.05.18. 17:26

Perelik a a német focistának sérülést okozó Boatenget?

<p>Be akarja perelni Michael Ballack ügyvédje az angol Portsmouth focistáját, Kevin-Prince Boatenget - közölte kedden az AFP</p>

A per indoka, hogy az ügyvéd szerint a ghánai játékos "szándékos" belemenése következtében a londoni fociklub, a Chelsea és a német válogatott sztárjátékosa a szombati, Chelsea-Portsmouth angol kupadöntőben részleges szalagszakadását szenvedett, ezért nem lehet ott a rövidesen kezdődő világbajnokságon sem.


Ballack vasárnap Münchenbe repült, ahol az orvosok megvizsgálták, majd közölték: a 98-szoros válogatott jobb lába négy hétig gipszben lesz, aztán két hétig speciális cipőt kell viselnie, a rehabilitációt csak ezután kezdheti meg. Az orvosok szerint legjobb esetben is legalább nyolc hét, mire visszatérhet, így bizonyos, Ballack lemarad a vb-ről.

A 33 éves német focista ezzel lemarad utolsó világbajnokságról, mivel már korábban közölte, hogy a vébé után nem akar már válogatott lenni. Érdekes módon Németország és Ghána egy csoportban vannak a dél-afrikai tornán.

"Amit Boateng tett, nem csak alattomos volt, hanem szándékos is, hogy sérülést okozzon. Jelenleg vizsgáljuk a jogi lehetőségeket, amelyek végeredménye polgári vagy büntetőper indítása is lehet" - közölte kedden Michael Becker ügyvéd. Ballack sérülése, illetve távolmaradása a világbajnokságról komoly visszhangot váltott ki Németországban, mivel sokak szerint a kapitány hiánya jelentősen csökkenti a Nationalelf esélyeit.

Boateng hétfőn tagadta a vádakat. "Elkéstem a szereléssel, szerencsétlen helyzet volt, amiért elnézést kértem tőle kétszer is a meccsen. Tényleg sajnálom, de semmit szándékosság nem volt benne" - mondta hétfőn a ghánai játékos. Ballack egyébként nyilvánosan többször elmondta már azóta, hogy el akarja felejteni, ami történt. "Persze, hogy dühös vagyok, de semmi ok arra, hogy tovább rontsunk a dolgokon" - mondta a 33 éves német focista a válogatott szicíliai edzőtáborában, ahová elkísérte társait a sérülése ellenére.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!