Sárospatak hírei

2018.06.24. 19:57

Öt évre szerződtek: hazaszeretetből jeles

Sárospatak - Tizennyolcan jelentkeztek a Sárospataki járásban.

Sárospatak - Tizennyolcan jelentkeztek a Sárospataki járásban.

18 ember alkotja a Sárospataki járásban az önkéntes területvédelmi tartalékos állományt. Közülük tizenhárman vettek részt az ünnepélyes szerződéskötésen a sárospataki Újbástya rendezvénycentrumban. Az eseményen jelen volt egyebek mellett dr. Komáromy Éva, a Sárospataki Járási Hivatal vezetője, Aros János, Sárospatak polgármestere és Szombati Emese alezredes, a HM Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Előkészítő Részleg B.-A.-Z. megyei részlegvezetője.

Toborzás után szerződéskötés

– Tíz hónappal ezelőtt tartottak a honvédség képviselői tájékoztatót a településvezetők részére Sárospatakon – mondta dr. Komáromy Éva. – Ma pedig már itt tartunk, a szerződéskötésnél, amelyet két toborzás előzött meg Sárospatakon és Tolcsván, ahol a jelentkezők szigorú fizikai és pszichológiai vizsgán vettek részt. Jelenleg 18 emberből áll a Sárospataki járás önkéntes tartalékos százada, de bízom benne, ez a szám hamarosan emelkedni fog.

– Önök most hazaszeretetből színjelesre vizsgáztak – mondta Szombati Emese alezredes. – Ez a szolgálati forma lehetőséget ad arra, hogy az önkéntes tartalékosok szükség esetén saját járásukban teljesítsenek szolgálatot, saját településükön segítsenek, ha arra szükség van. A most szerződést kötött önkéntes tartalékosok kiképzése az ősz folyamán megkezdődik.

– Ha végignézek a teremben, akkor nagyjából ugyanazokat az arcokat látom, akik minden katasztrófahelyzetnél, árvíznél ott voltak a segítők között az első sorban – mondta Aros János. – Örömmel tölt el, hogy ennyien jelentkeztek a hívó szóra, hogy a hazájukat, saját településüket védjék, ha a helyzet úgy kívánja. Remélem, minél kevesebb éles bevetésen kell majd részt venniük, de minket biztonságérzettel tölt el, ha érezhetjük, van kikre számítani baj esetén.

Az öt évre szóló szerződést Sárospatakon először Szombati Emese és Csapkovics Béla írta alá.

BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!