Szponzorált tartalom

2021.06.22. 07:17

A pokol tüzét idézi, mégis imádjuk. Mi az?

Fura szerzet az ember. Időnként épp azt élvezi, ha szenvedhet. Még egy olyan élvezetközpontú, hedonista területen is, mint a gasztronómia.

Fotó: chilis.hu

Míg nem rajong azért, ha az étkezés után puffad, fáradékony vagy émelyeg, nagyon sok ember lesi a lehetőséget, mikor kóstolhat valami igazán csípőset, olyat, amilyen erőset még soha nem érzett életében.

Valami rejtélyes okból kifolyólag sóvárgást érzünk az a bizonyos, semmivel össze nem téveszthető maró érzés iránt, amit csak egy bivalyerős csilipaprika tud kiváltani a szánkban. Persze nincs mindenki így ezzel. Mint annyi minden, ez is ízlés kérdése, mégis évről évre növekszik azok száma, akik egyszerűen imádják a csípős ételeket. Nem véletlenül egyre népszerűbb hazánkban is a mexikói konyha ízvilága.

Ha díjakat adnak érte, nem lehet a pokolról való

A Chili Hungária Webáruház megálmodója, Diczkó László nem csak árusítja, de maga termeli és fel is dolgozza a saját termelésű csilipaprikáit.

A Chili Hungária Webáruház termékpalettája igen színes és bátor. Spirit of Attila névre keresztelt csiliszósza 2015-ben nagy elismerésre tett szert, megkapta az amerikai World Hot Sauce Award első helyezését. Magyarországról, elsőként nevezve ez nem kis büszkeséget jelent a cégnek, s nyilván nagy motivációt adott ahhoz, hogy termékeikre szükség van, és érdemes fejleszteni a kínálatot, a magas minőséget is szem előtt tartva.

A nívós elismerésen felbuzdulva további termékeiket is benevezték a neves versenybe. Ha a webáruházban nézelődünk, láthatjuk, számos díjat elhoztak, csupa első és második helyezést az utóbbi néhány évben.

Csíp, mar, éget, fáj, mégis imádjuk és díjakat adunk, versenyeket rendezünk… akkor a csili csak fantasztikus lehet, ugye? De lássuk, mitől is csíp annyira!

Miben rejlik a csili ereje?

A csilipaprika erejét a kapszaicintartalomnak köszönhetjük. Fogyasztás közben az égető, fájdalmas érzésről nehéz elhinni, de igaz: kimondottan jót tesz a szervezetnek. Lehet, hogy akkor nem is az ördög küldte a pokolból, hanem valami egészen másról, mennyei mannáról van szó? Egy biztos, a csili sem az, aminek első pillantásra látszik.

Segít megszüntetni az orrdugulást, jó hatással van a torokgyulladás leküzdésére, segít a nátha és a hajhullás ellen, enyhíti az íny gyulladását, támogatja a fogyókúrát, szabályozza a vérkeringést, és még sorolhatnánk, mi mindenben jótékony.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fontos itt is a mértékletesség. De érdemes elővenni a kísérletező kedvünket, és megkóstolni újabb és újabb ízkombinációkat, különböző csiliből készült termékeket, pl. csiliszószokat, őrleményeket, fűszereket és csilicseppeket, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagodhassunk.

A Chili Hungária Webáruház még egy csinos külsővel ellátott prémium termékcsomagot is összeállított azok számára, akik több íz közül nem tudnak dönteni, így megkaphatják egyben, kedvező áron mindegyiket. Ízléses, egyedi gasztroajándéknak is kiváló.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában