Hirdetés

2024.01.30. 12:10

„De hogy még mi minden zajlik Hernádnémetiben?”

Hernádnémeti

Sokszor említettük már, hogy az elnyert pályázatoknak, és a saját forrásainknak köszönhetően mennyi minden épült, szépült településünkön. Megújult a polgármesteri hivatal épülete, útjaink és a járdák egy része, önkormányzati épületek, és folyamatban van a kastély energetikai felújítása. Viszont keveset beszélünk arról, hogy nagyobb zöldítésbe kezdett Hernádnémeti. A Rákóczi utcán vérszilva fák virágoznak kora tavasztól, míg a Kossuth utcán korábban telepített galagonyák mellett, a Településfásítási programnak köszönhetően 30 gömb szivarfa zöldül. Ezen utca további szakaszain önerőből újbóli díszfák, cserjék, és mintegy 50 törzses rózsa kerültek kiültetésre az elmúlt ősszel, melyet idén is folytatni kívánunk. 

 

De hogy még mi minden zajlik Hernádnémetiben?

Az esős ősz és a zord tél ellenére, az elmúlt negyedévben is rengeteg színes programmal kedveztünk az itt élőknek. A közösségi rendezvényeinket nézve, minden hónapra jut egy-egy kulturális esemény.

Szeptemberben hagyományosan szüreti felvonulással és szüreti bállal ünnepeltünk, októberben a szépkorúakat köszöntöttük, és az idősek napján Zalatnay Sarolta énekesnő szórakoztatta a közönséget. Októberben a Pódium Színház, míg novemberben a Körúti Színház művészei léptek fel az általános iskola aulájában.

A novemberi hónap évről-évre legsikeresebb rendezvénye a libator, amely rengeteg embert vonz. 

A december hónap már az ünnepvárással telik Hernádnémetiben, és a település összes intézményében is.  A bölcsőde és óvoda közös karácsonyi programmal kedveskedett a szülőknek, míg az iskolában Mikulás és karácsonyi hangverseny melengette a szülők és a vendégek szívét, a Művészeti Iskola tanulóinak előadásában. A szociális intézményen belül ellátottaink, szebbnél-szebb ajándékokat készítettek. A könyvszobrászok angyalt formáztak, míg a vesszőfonó szakkör tagjai hóember és fenyőfa ünnepváró díszeket alkottak, melyek a Gesztenyés parkot díszítették.  Ebben a parkban egy 8 méter magas világító karácsonyfa, míg a kastély udvaron egy rénszarvas húzta szán, és fuvolázó angyalok színesítették az advent időszakát. Az iskola bejáratánál betlehemet állítottunk, ahol világított a betlehemi csillag.

 
 

Az ünnepek elteltével nagyon pihenni sem tudunk, hiszen megkezdődött a farsang időszaka, mely szintén színes és számos programot hoz magával. Kicsik és nagyok farsangi felvonulása, majd a farsang időszakát lezáró községi mulatsággal indítjuk az évet.  

Hernádnémetiről tudni kell, hogy a településünkön programok tekintetében minden úgy zajlik, ahogyan az kezdődik….színesen és változatosan. 

- PR-cikk -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában