hirdetés

2021.11.12. 13:17

Hagyományőrző öltönyökhöz bocskai nyakkendő vagy sál illik!

Amikor hagyományőrző, kifejezetten magyaros öltözetet keresünk, a bocskai ruha mindenképp az elsők között jut eszünkbe. Férfiaknak egy bocskai viselet, egy öltöny rendkívül stílusos, elegáns választás nem csak hagyományőrző eseményeken, hanem bármilyen alkalomra.

Forrás: hagyomanyorzobolt.com

Ismerd meg a bocskai viseletet

Ha visszatekintünk a történelmünkre és a viselettörténetet tanulmányozzuk, észrevehető, hogy egyes ruhadarabok az adott korszak és annak eseményeinek jelképévé váltak. A bocskai viselet is egy ilyen, amely Bocskai István fejedelemről kapta a nevét, bár azt pontosan nem tudni, miért.

Megjelenése az 1920-as évekre tehető, majd a két világháború között a középosztálybeliek, illetve a diákok hordták egyenruhaként. Megfigyelhető, ahogy a hazafias mozgalmak erősödtek, az ifjak szívesen viseltek magyaros ruhát a nemzeti öntudatuk miatt.

A magyaros jelleget a bocskai ruha esetében a zsinórozás és a különböző gombkötő megoldások jelentették, így ha ez jelenik meg akár férfi, akár női viseleten, bocskai viseletnek nevezzük.

Nyakkendő vagy sál?

Férfiak körében méltán népszerű a bocskai öltöny a hagyományos, magyaros viseletek közül. Rengetegen választják, hiszen valóban egy elegáns viselet, szinte bármilyen alkalomra megállja a helyét.

A bocskai öltöny mellé pedig elengedhetetlen kiegészítő a bocskai nyakkendő vagy sál, melyeket egy helyen, könnyedén beszerezhetünk a Böbe Hagyományőrző Bolt öltönykollekciójából. Garantáltan minden férfi, aki bocskai öltönyt szeretne minden kiegészítővel együtt, itt rátalál a neki tetszőre, és méretre is elkészítik, ha szükséges.

Választható bocskai nyakkendő az öltönyhöz, mely fekete színben készül alapvetően zsinóros díszítéssel, a díszítés maga pedig fekete vagy arany színben érhető el. Előre megkötött, tépőzárral rögzíthető, így a megkötésével nem kell bajlódnia viselőjének.

A bocskai sál egy hagyományos szabású sál fekete alapszínen ezüst, arany vagy fekete zsinóros díszítéssel, és egyenesen Erdélyből érkeznek a Hagyományőrző Bolt webshopjába.

A bocskai nyakkendő és sál egyébiránt más magyaros viselethez, így a kazinczy vagy az attila öltönyökhöz is tökéletes választás.

Hagyományőrző viselet férfiaknak

A bocskai viselet amellett, hogy egy elegáns hagyományőrző ruha férfiaknak, manapság nagy népszerűségnek örvend házasulandó ifjú párok körében. Nem egyszer teszik le a voksukat a bocskai zakó vagy a teljes bocskai öltöny mellett a vőlegény esküvői ruhájaként.

A hagyományőrző viselet férfiaknak igen gazdag választékot kínál, könnyen megtalálhatja mindenki a személyiségének, stílusának legmegfelelőbb inget, mellényt vagy kabátot. Sőt, személyre és méretre szabottan szintén megrendelhetőek.

Amikor nem vagyunk biztosak benne, milyen öltözet lenne egy rendezvényre ideális, a hagyományőrző viselettel nem lehet melléfogni!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában