Ózd hírei

2012.04.25. 15:38

Új óvodai épületrész Ózdon

Ózd-Sajóvárkony - Sokkal jobb körülmények közé kerültek az óvodások Ózdon, a sajóvárkonyi városrészben.

Ózd-Sajóvárkony - Sokkal jobb körülmények közé kerültek az óvodások Ózdon, a sajóvárkonyi városrészben.A Tétény úti intézményt ugyanis Európai Uniós forrásokat bevonva újították föl. A kivitelezést kizárólag helyi vállalkozók végezték el, akik a meglévő mellé egy teljesen új épületrészt is felhúztak. Ezzel tovább bővültek a lehetőségek, a jövőben újabb 25-30 gyerek óvodai elhelyezését tudják majd megoldani. Közel 150 millió forintot fordíthattak erre a célra. Ebből az összegből négy csoport, valamint a tornaszoba felépítésével, a kiszolgáló és a logopédiai helységekkel a kor követelményeinek megfelelő létesítményt kapott a peremkerület.

Völcsek Mária intézményvezető elmondta: a hátrányos helyzetű, többnyire romák lakta városrészben gondot jelentetett az óvodai elhelyezés, hiszen ezen a környéken egyáltalán nem csökkent a gyerekszám. Az új épületrésszel bővültek a lehetőségek, ám a projekt befejezése után is lesznek feladatok az óvoda régi részében. A pályázat részeként egyébként egy EU-s szabványoknak megfelelő új játszóteret is telepítettek, hogy a gyerekek minél hasznosabban töltsék el az óvodában töltött napokat.

–ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!