Nagyvilág

2018.05.09. 18:58

71. cannes-i filmfesztivál - Igazi királynői megjelenés

Cannes -  Ki mivel keltett feltűnést Cannes-ban, a filmfesztivál megnyitóján.

Cannes -  Ki mivel keltett feltűnést Cannes-ban, a filmfesztivál megnyitóján.

Az idei cannes-i nyitófilm az iráni Asghar Farhadi spanyol nyelven, a Penélope Cruz és Javier Bardem házaspár főszereplésével forgatott Todos lo saben/Everybody Knows című filmje volt. Az ünnepélyes megnyitón és az utána következő premieren ott volt a vörösbe öltözött, felkontyolt hajú Julianne Moore, aki a hollywoodi csillagok sorát gyarapította.

A bevonulás alkalmával elsősorban a különböző szekciók zsűritagjai kaptak figyelmet, mint például a görögös vállú, halványzöld selyembe öltözött Virginie Ledoyen, aki A part című filmben Leonardo DiCaprio partnereként lett ismert a magyar közönség számára. Ott volt az Un certain regard idei zsűrijét vezető, az estén inkább pincérnek kinéző Benicio del Toro is, aki legutóbb a Sicario – A bérgyilkos című versenyfilmmel járt Cannes-ban.

Királynői volt Cate Blanchettnek, a hivatalos versenyszekció zsűrielnökének megjelenése, aki elöl zárt, hátul viszont merészen kivágott fekete nagyestélyit választott az eseményre. Kristen Stewart extravagáns frizuráján többször elidőzött a kamera, zsűritársa, Léa Seydoux viszont a ruhájával keltett feltűnést.

A francia sztár csak egy fehér, leginkább tornadresszre emlékeztető ruhadarabot viselt teljesen áttetsző csipkeszoknyája alatt, amin a spanyolos stílusú fekete ruhát viselő Penélope Cruznak is fennakadt a szeme, a cannes-i televíziós kameráknak köszönhetően pedig ez a pillantás már örök élmény marad.

Az idei plakáton Jean-Luc Godard Bolond Pierrot című filmjének egy emlékezetes jelenete, Jean-Paul Belmondo és Anna Karina csókja látható, de a megnyitón több jelenetet is felidéztek Godard 1965-ös kalsszikusából, a közönség soraiban ott volt a meghatódott Anna Karina is.

Miután Thierry Frémaux, a fesztivál művészeti vezetője bemutatta a zsűri tagjait, Cate Blanchett és Martin Scorsese filmrendező bejelentették, hogy immár hivatalosan is megnyílt a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál.

- Váró Kata Anna -

Cannes, 2018. május 9.


[related-post post_id="3853912"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!