Nagyvilág

2016.10.09. 20:20

Amerikai elnökválasztás - A demokraták kampányfőnöke szerint Trumpnak van mit megmagyaráznia a vasárnap esti elnökjelölti vitában

Washingtom - A demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton kampányfőnöke, John Podesta szerint Donald Trumpnak van mit megmagyaráznia a vasárnap esti elnökjelölti vitában, például nyilvánosságra került kijelentéseit a nőkről.

Washingtom - A demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton kampányfőnöke, John Podesta szerint Donald Trumpnak van mit megmagyaráznia a vasárnap esti elnökjelölti vitában, például nyilvánosságra került kijelentéseit a nőkről.

Podesta a Fox televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorának adott interjújában fejtette ki véleményét. A kampányfőnök hangsúlyozta: "Azt hiszem, most az emberek láthatták, hogy igaz az, amit mi hosszú ideje mondunk, amit Hillary már június óta hangoztat... hogy Trump alkalmatlan arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen". Majd, leszögezve, hogy a republikánusok hosszú, tömött sorokban hagyják el Trumpot, azt fejtegette, hogy szerinte Trumpnak vasárnap este magyarázatot kell adnia néhány dologra.

A vasárnap délelőtti szokásos televíziós politikai vitaműsorokban az eddig Trumpot támogató republikánusok közül csak Rudolph Giuliani, New York város volt polgármestere vállalta a szereplést, Trump kampánymenedzsere, Kellyanne Conway és a republikánus párt elnöke, Reince Priebus visszamondott minden interjúkérést. Priebust a CBS és az ABC televízió is felkérte, Conway helyett pedig az ABC televízióban, a Foxnál és az NBC televízió legendás "Találkozz a sajtóval" című műsorában is Rudolph Giuliani "ugrott be". Giuliani a műsorban azt mondta, szerinte Conway csak egyeztetési gondok miatt nem vállalta az interjút.

New York volt polgármestere - akinek lányáról egyébként szombaton derült ki, hogy Hillary Clinton elnökké választását támogatja - azt fejtegette ugyan, hogy nem ért egyet Trump nyilvánosságra került szavaival és nem tartja megbocsáthatóknak őket, de az ABC-ben arról beszélt: lehet, hogy amit Trump mondott, az csak túlzás volt, valójában meg sem történt, mert szerinte "a férfiak szeretnek túlozni ilyen dolgokban". A CBS televízió délelőtti műsorában pedig - miután hangsúlyozta, hogy Trump bocsánatot kért -, már többet beszélt Trump vetélytársáról, s azt állította, hogy Hillary Clintonnal is vannak problémák, sőt, szerinte ezek rosszabbak, súlyosabbak, mint Donald Trump gondjai.

Az NBC televízió vitaműsorában Utah állam egyik szenátora, a republikánus Mike Lee arról beszélt, hogy "komoly kétségei" vannak azt illetően, miszerint Donald Trump képes-e vereséget mérni Hillary Clintonra. "Valójában ne hiszem, hogy képes rá" - hangsúlyozta a szenátor. Majd hozzátette, hogy Trump "tartós öröksége" az lenne, ha szépen visszavonulna az elnökjelöltségtől és átadná a helyét egy új elnökjelöltnek. A szenátor úgy okoskodott, hogy "nem nyerhetjük meg ezt a választást Trump támogatói nélkül, de nem nyerhetjük meg úgy sem, ha ő szerepel a szavazócédulán". Lee szenátor még pénteken este visszavonulásra szólította fel Trumpot.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!