Nagyvilág

2016.05.13. 09:16

69. Cannes-i filmfesztivál - Túszdráma, sztárokkal

Cannes - George Clooney és Julia Roberts még mindig menő. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból.

Cannes - George Clooney és Julia Roberts még mindig menő. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból. Az első nap első versenyfilmje egy háromórás román film, a Sieranevada volt Cristi Puiu rendezésében, ami némileg próbára tette a közönség türelmét.

Miközben ezeket a sorokat írom, éppen a Pénzes cápa sajtófotózásán kitört Clooney-hisztéria hangjai hallatszódnak, a sajtószoba ablakában pedig már türelmetlenül toporognak a kollégák, hogy láthassák a film sztárjait, elsősorban Clooney-t és a gengsztercsíkos kezeslábast viselő Roberts-et valamint a szolid, fehér ruhába öltözött rendezőnőt, amint a film sajtókonferenciájára vonulnak. A kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas színész-rendező Jodie Foster legújabb rendezése a humort sem nélkülöző, feszültséggel teli és szórakoztató alkotás, még ha némileg szájbarágós és tanmesejellegű is. A cselekmény egy pénzügyi guru népszerű show-jának felvételén indul, amit egy terrorista (Jack O’Connell) zavar meg. A showmannek (Clooney) és adásrendezőjének (Roberts) együtt kell leszerelni a támadót, és megoldani a túszdrámát, aminek egy kulcsa van, leleplezni egy befolyásos befektetési cég igazgatójának sötét üzelmeit. A rendezésnek és a főszereplőknek köszönhetően külön említést érdemel Jack O’Connell játéka, igazi versenyen kívüli jutalommozi ez a szórakozásra vágyóknak, ami ugyanúgy hozzátartozik a fesztivál sokszínűségéhez, mint a lassan kibontakozó, háromórás társalgási dráma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!