Nagyvilág

2016.05.19. 10:02

69. Cannes-i filmfesztivál - Se reszelő, se csipesz...

Cannes - Különleges biztonsági intézkedések a filmfesztivál miatt. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból.

Cannes - Különleges biztonsági intézkedések a filmfesztivál miatt. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból.

Az időjárás megenyhült, és nincs ugyan az a rekkenő hőség, mégis kedvezni látszik a fesztiválozóknak. A biztonsági emberek szigora viszont mintha csak nőtt volna az elmúlt héthez képest. Se étel, se ital, se körömreszelő, de még egy szemöldökcsipesz sem vihető be a vetítésekre. Az utcákon is érződik a fokozott rendőri jelenlét, rendszeresen látni négyesével járőröző, gépfegyverrel felszerelt különleges egységeket, akik nem csak a járókelőkre figyelnek, de bármikor megállíthatnak és ellenőrizhetnek bármilyen arra haladó gépjárművet. A fesztiválpalota tetején is biztonsági emberek vigyáznak, bizonyos kiemelt eseményekkor pedig mesterlövészeket irányítanak az épület tetejére. A sajtótájékoztatóról jövet Russell Crowe a kilátás mellett őket is megörökítette telefonjával. A fesztivál idén minden eddiginél jobban törődik az itt lévő sajtósokkal. Koktélfogadásokkal és más rendezvényekkel gondoskodva arról, hogy jól érezzék magukat.

A filmekre sem lehet panasz. Bár még koránt sincs itt a vég, nyugodtan kijelenthető, hogy régen volt ennyire izgalmas a két versenyszekció. Többek közt láthattuk, hogy a brit Ken Loach és a Fülöp-szigeteki Brillante Mendoza is képes volt megújulni. Andrea Arnold és David Mackenzie brit rendezők pedig amerikai terepen is magabiztosan mozognak, sőt Arnoldnak még Shia Labeouf-öt is sikerült megszelídítenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!