Nagyvilág

2015.09.16. 14:52

Elférne még pár gomb a diszlájk mellett

A reakciók sokkal szélesebb skálán mozognak az egyszerű "tetszik - nem tetszik"-nél. A Facebook tett egy apró lépést, de lenne még néhány javaslatunk. 

A reakciók sokkal szélesebb skálán mozognak az egyszerű "tetszik - nem tetszik"-nél. A Facebook tett egy apró lépést, de lenne még néhány javaslatunk. 

A Facebook bejelentette, hogy a felhasználói nyomásnak engedve hamarosan bevezetik a DISLIKE, vagyis a "nem tetszik" gombot is. Azért kellett eddig erre várni, mert a közösségi portál csak a pozitív megnyilvánulásokat szerette volna erősíteni, de rá kellett jönniük, hogy a világ ennél sokkal romlottabb. Sokan már a mutatóujjukat a bal gombon tartva várják, hogy mikor csaphatnak le negatívan ismerőseik cicás posztjaira. Szóval szép dolog ez az újítás, de úgy gondoljuk, van még hova fejlődni. Mutatunk is pár ötletet, amire biztosan lenne igény:

1.Együttérzés gomb: ha valaki nagyon szomorú hírt közöl, akkor azzal még mindig nem tudunk mit kezdeni, maximum kommentelhetünk.

2. EZT MOST KOMOLY? gomb: vannak olyan bejegyzések, amiknél fel kell hívnunk a közlő figyelmét arra, hogy ezt most nagyon elszúrta. Nem egyszerűen arról van szó, hogy nem tetszik a bejegyzése, hanem hogy indokolatlanul nagy marhaságot csinált.

3. Imádom gomb: mert van úgy, hogy a tetszik nem elég.

4. ELÉG gomb: ezzel tudnánk a fejére koppintani megosztás-mániás barátainknak. Esetleg az is kiderült belőle, hogy melyik poszt miatt töröltük őt az ismerősök listájáról.

5. Anonim DISLIKE: nem tetszik, de a nevemet nem vállalom hozzá.

6. FOTÓKAT!: komolyan azt hitted, hogy elhisszük ezt a marhaságot vizuális dokumentáció nélkül?

stb, stb...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!