Nagyvilág

2011.10.12. 19:26

Protonterápiás központ gyógyításra, kutatásra Debrecenben

Debrecen - A világ legnagyobb és legkorszerűbb klinikai központjai közé tartozna.

Debrecen - A világ legnagyobb és legkorszerűbb klinikai központjai közé tartozna.

A protonsugárzás rendkívüli pontossággal bír és jellemzője, hogy a lehető legnagyobb sugárdózist a daganatos területen adja le, minimális sugárzásnak kitéve a környező ép szöveteket. Debrecen városa és a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma közel egy éve folytat tárgyalásokat a Debreceni Protonterápiás Központ megvalósítása érdekében – jelentették be szerdán a megállapodás aláírása alkalmából.

Az együttműködésnek az említettek mellett részese a Debreceni Egyetem, az Atommagkutató Intézet, valamint a Proton Therapy Provider s.r.o. cég. A központ a szándékok szerint, nemcsak a gyógyítás, hanem a tudomány szolgálatában is állna: a proton- és hadronterápia alap- és alkalmazott kutatási programjainak megvalósítására is lehetőséget biztosítana.

A tervezett centrum nemcsak Európa, de a világ legnagyobb és legkorszerűbb klinikai központjai közé tartozna, alkalmas lesz Magyarország érintett betegkörének teljes ellátására – tartalmazza az egyetem híre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!