Nagyvilág

2011.08.22. 07:36

Ilyent még nem láttak: rejtélyes lény akadt a halászok horgára

Új- Zéland partjainál különös lény akadt a halászok horgára 1977-ben. A Zuiyō Maru nevű japán halászhajó sokat látott legénysége sem tudta beazonosítani az ismeretlen, rothadó tetemet. A zsákmány különleges lényeket bemutató sorozatunk következő főszereplője.

Új- Zéland partjainál különös lény akadt a halászok horgára 1977-ben. A Zuiyō Maru nevű japán halászhajó sokat látott legénysége sem tudta beazonosítani az ismeretlen, rothadó tetemet. A zsákmány különleges lényeket bemutató sorozatunk következő főszereplője.Ahogy kiemelték a tetemet, a hajó kapitánya- látva, hogy már bomlik az állat- visszadobatta a legénységgel azt a vízbe. Félve, hogy megfertőződhet tőle az addigi zsákmány, a halászok eleget téve a parancsnak a víz fölé emelték a dögöt, ám váratlanul elszakadt az emelőkötél, és a tetem a fedélzetre zuhant. A horogra akadt állat leginkább egy plezioszauruszra volt hasonlítható, ám az már a dinoszauruszok korában kihalt. - írja a weboid.hu.

Ekkor már közelebbről is megvizsgálták az ismeretlen lényt. Méréseik szerint 1800 kilógrammot nyomott, és körülbelül 10 méter hosszú volt. Nyaka a 1,5 métert, feje a 45 centiméter t is elérte. Továbbá 2 méteres farkával, és négy vöröses uszonyával tovább bizonytalanította a hajósokat. Michihiko Yano, a hajót üzemeltető cég emberének fotóiról kiderül, hogy hátuszonya nem volt a lénynek. Összesen 5 kép készült, aztán szövetmintát vett, hogy hazaérve elemeztethesse azt.

A vizsgálódások után sikerült visszahajítani az állatot a vízbe. Ahogy hazaért a legénység, hatalmas plezioszaurusz- láz ütötte fel a fejét Japánban. Mindenki a különleges lényről beszélt, sőt a hajótársaság az összes hajóját elküldte, hogy keressék meg a visszadobott tetemet. Egyiknek sem sikerült ráakadni. A tudósok jobb híján cápának vagy teknősnek mondták az ismeretlen állatot.

A hajón vett minták alapján a legésszerűbb megoldás, hogy egy ma is élő állatcsoport- például egy óriáscápa- tetemét halászták ki Új- Záland partjainál. Michihiko Yano rajza minden másra jobban hasonlít, mint egy cápára.

Forrás: stop.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!