Nagyvilág

2011.05.31. 22:18

Új vádemelés a szeptember 11-i terrortámadás kitervelője ellen

<p>Washington (MTI) - Újból vádat emelt az amerikai katonai ügyészség kedden Hálid Sejk Mohamed, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás kitervelője és négy társa ellen.</p>

szeptember 11 -i terrortámadás kitervelője ellen vádemelést azért kellett megismételni, mert amikor az Obama-kormány úgy döntött, hogy bezáratja a guantánamói haditengerészeti bázison fenntartott börtönöket, és egy New York-i szövetségi polgári bíróság elé viszi az ügyeket, egyúttal ejtette a feltételezett terroristák elleni vádakat is.

 

Hálid Sejk Mohamed, szeptember 11 kitervelője

A Mohamed és társai tervelték ki szeptember 11 -et

 

Hálid Sejk Mohamed és tettestársai ellen összeesküvés és tömeggyilkosság a vád. Az eltérített utasszállító gépekkel elkövetett merényletek csaknem3000 emberéletet követeltek.

    Barack Obama elnök a kongresszusnak a vádlottak amerikai területre való átszállítását megakadályozó, költségvetési határozata nyomán döntött úgy áprilisban, hogy a guantánamói bázison folytattatja le az eljárást.

    Mohamed, a 2003-ban Pakisztánban elfogott al-Kaida-vezető mellett a katonai ügyészség Ali Abdul Aziz Ali, Valid bin Attas, Ramzi Binalsibh és Musztafa Ahmed al-Havszavi ellen emelt vádat.

Nagy hazugság" 9/11 hivatalos magyarázata?

Börtönbe zárják 9/11 hősét!

Soha nem látott fotók a World Trade Center összeomlásáról

Szeptember 11: "Az amerikai kormány vezényelte le a támadást"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!