Nagyvilág

2011.02.05. 08:39

Komédiának tartja az ellene folyó vizsgálatot Silvio Berlusconi

<p>"Komédiának" nevezte az ellene folytatott jogi eljárást pénteken Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, aki ismét kijelentette, hogy a korrupciós és prostitúciós ügyekben indított vizsgálatok ellenére sem mond le hivataláról.</p>

"Példátlan erővel folynak támadások ellenem, de folytatom" - fogalmazott a kormányfő abban a telefonon keresztül mondott beszédben, amelyet pártja, a Szabadság Párt (PDL) fabrianói rendezvényének résztvevőihez intézett.

Ezek a vizsgálatok komédiák, és vissza fognak ütni" - mondta a politikus, majd hozzátette: 17 éve folyamatosak ellene a vádak, amelyek célja, hogy eltávolítsák a hatalomból. Berlusconi egyben ügyészi összeesküvésnek nevezte az ellene folyó vizsgálatot, amelyet hatalommal való visszaélés gyanúja miatt folytatnak. A gyanú szerint a kormányfő a "Ruby" néven ismert, marokkói származású, akkor még kiskorú prostituált érdekében járt közben egy rendőrségi ügyben.

A miniszterelnök a párt szimpatizánsai előtt mondott beszédében kitért az olasz gazdaság kérdéseire is, mondván: továbbra is elkötelezett a gazdasági növekedés felgyorsítása mellett. Mint hozzátette: a keddi kormányülésen olyan terv kerül napirendre, amely "nagy lökést fog adni az olasz gazdaságnak". Elmondása szerint a következő három évben ennek hatására 4 százalékos gazdasági növekedés várható az országban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!